Virtuelt velgørenhedsløb var en stor succes og til gavn for vestjyske idrætsforeninger

Det virtuelle velgørenhedsløb blev afholdt til fordel for de vestjyske idrætsforeninger. Hele 261 havde tilmeldt sig velgørenhedsløbet og donerede dermed 10.400 kr. til 33 idrætsforeninger i Vestjylland.

Mange af deltagere i velgørenhedsløbet havde lagt billeder fra gå- eller løbeturen op i løbets Facebook-begivenhed. Billederne er her samlet i en collage.

I weekenden 13. - 14. juni 2020 blev det virtuelle velgørenhedsløb – For min idrætsforening i Vestjylland afholdt. Her havde 261 tilmeldt sig en gå- eller løbedistance og donerede samtidig 40 kr. af tilmeldingsgebyret til en vestjysk idrætsforening efter eget valg.

Hos DGI Vestjylland glæder man sig over, at velgørenhedsløbet var en stor succes.

”Vi er meget stolte og glade over, at så mange ønskede at deltage og støtte op om deres lokale idrætsforeninger. Vi er alle ved at finde fodfæste i genåbningen af Danmark, og da idrætsforeningerne har været lukket ned under COVID-19, har de i den grad brug for et økonomisk boost, og derfor har vi arrangeret dette velgørenhedsløb” siger Kasper Lykke Jørgensen, løbekonsulent hos DGI Vestjylland og en af initiativtagerne til velgørenhedsløbet.

Man kunne gå eller løbe 3km, 5km, 10km, 21km eller maraton.

Lemvig Løbeklub vinder udviklingsforløb hos DGI Vestjylland

Lemvig Løbeklub var en af de vestjyske foreninger med flest tilmeldte. 31 løbere donerede deres tilmeldingsgebyr til klubben, og formand Louise Odgaard glædede sig over arrangementet.

”Vi har gået og sultet efter, at der skulle ske noget socialt, så derfor havde vi også lagt op til, at vi skulle mødes i skoven og løbe vores faste ruter, så vi overholdt de gældende retningslinjer for COVID-19 under løbet. Og så var en af vores løbere også så heldige at vinde en kagemand, som vi spiste i fællesskab efter løbet, ” fortæller Louise Odgaard.

DGI Vestjylland havde nemlig udloddet tre kagemænd, hvor der blev trukket lod blandt de tilmeldte, hvor Lene Vinther fra Lemvig Løbeklub blev én af de heldige vindere.

Det var ikke kun deltagerne, der kunne vinde præmier til velgørenhedsløbet. DGI Vestjylland havde sat en præmie på højkant til den forening med flest gennemførte kilometer pr. deltager. Foreningen ville vinde et valgfrit fem-timers udviklingsforløb med en konsulent fra DGI Vestjylland. Her kunne Lemvig Løbeklub bryste sig af at løbe ca. 10 km i snit pr. deltager og vandt derfor også denne præmie, men Louise Odgaard blev alligevel overrasket, da hun modtog beskeden om præmien.

”Jeg blev overrasket, men meget glad, og nu vil jeg have talt med min forening og vores bestyrelse om, hvilket udviklingsforløb vi kunne tænke os, ” siger Louise Odgaard.

Velgørenhedsløbet trak flere løbere til lørdagstræningen

Lemvig Løbeklub har kun nået at afholde få træninger, efter der igen blev åbnet op for den udendørs idræt i forenings- og klubregi. Det var derfor oplagt for klubben at krydre en lørdagstræning med at opfordre medlemmerne til at deltage i velgørenhedsløbet. Klubben havde blandt andet delt opslag fra velgørenhedsløbets Facebook-begivenhed og derigennem opfordret deres medlemmer til at deltage i løbet og donere tilmeldingsgebyret til klubben.

Det er nemt at tilmelde sig og være en del af et virtuelt løb, og det kom både klubben til gavn i forhold til donationer, men det tiltrak også flere til lørdagstræningen, end det normalt gør

Louise Odgaard, formand Lemvig Løbeklub

Fakta om det virtuelle velgørenhedsløb - For min idrætsforening i Vestjylland

 • 261 deltagere
 • Flest tilmeldte på 5km-distancen, nemlig 151 deltagere
 • Der er blevet doneret 10.400 kr. til i alt 33 foreninger
 • Største foreninger/klubber, der deltog:
  • Ejsing Boldklub: 44 tilmeldte
  • Tim GIF: 37 tilmeldte
  • Lemvig Løbeklub: 31 tilmeldte
  • Humlum Motions- og GF: 29 tilmeldte
  • Ørnhøj (både motionscenter og Idrætsforening) 16 tilmeldte
  • Holstebro Svømmeklub: 15 tilmeldte