Fondsmidler hjalp golfklub til at nå nye målgrupper

En stor frivillig indsats kombineret med penge fra DGI og DIF’s Sommerpulje har gjort det muligt for Dejbjerg Golfklub at tiltrække unge, ældre og kronisk syge til golfbanen.

Kronisk syge er én af de nye målgrupper, som takket være Dejbjerg Golfklubs nye aktiviteter har fået smag for golfsporten. Foto: Ukendt

Efter flere magre år med lunkne medlemstal har Dejbjerg Golfklub vendt skuden. Medlemstallene er på vej op. Frivilligheden blomstrer. Det lyder næsten for godt til at være sandt.

Men det er sandt.

Det er først og fremmest et resultat af målrettet arbejde fra klubbens mange frivillige, som ønsker at yde sine medlemmer bedst mulig service. Det gælder selvfølgelig også nye medlemmer, og her har klubben brugt fundraising til at få nye målgrupper ud i det grønne.

"Man skal have nogen at spille med"

Det er både unge og ældre som har fået smag for golfsporten hos klubben nord for Skjern. Turneringer målrettet nye medlemmer kombineret med et mentorprogram har givet de nye spillere – unge som ældre – ny bekendtskaber og en god start i klubben. Og det virker.

Normalt siger golfklubber farvel til op imod 50% af prøvemedlemmer igen inden for et par år, men hos Dejbjerg Golfklub er frafaldsprocenten helt nede på 25.

”Man skal have nogen at spille med, og det gør man så ved at holde nogle turneringer, hvor man lærer andre at kende og komme ud og spille og danner et socialt netværk”, lyder det fra Preben Knudsgaard, golfklubbens daglige leder.

Forløb for kronisk syge

Sammen med Ældresagen har klubben også givet personer med kroniske sygdomme oplevelser med golfsporten. Et forløb ugentlig golf for 30 kronisk syge mennesker er blevet omsat til, at 12 af deltagerne til sæsonstart begynder på et almindeligt begynderforløb.

”De var vilde med det”

Preben Knudsgaard, daglig leder i Dejbjerg Golfklub

Desværre satte corona en stopper for dele af projektet, men erfaringerne kan ingen tage fra golfklubben. Er midlerne der, så kan de løfte opgaven.

75.000 kr. og en masse frivillige

I alt har klubben samlet 75.000 kr. til de forskellige projekter. Pengene til kom bl.a. fra DGI og DIF’s Sommerpulje. Udover forløbet for kronisk syge og turneringerne for nye medlemmer, så kom nogle af pengene også de helt unge til gode. Her blev der købt udstyr, så de unge nemmere kunne komme i gang med sporten.

”Vi havde faktisk ingen juniorer da vi startede for to år siden. Nu har vi 50.”

Pengene er dog kun en del af de flotte tiltag målrettet nye golfspillere. Bag det hele ligger der en stor indsats fra klubbens frivilligkorps, som i skrivende stund udgør omkring 150 mennesker. Og de er klar på at fortsætte de igangsatte aktiviteter for de nye målgrupper.

De kan se, at det virker.