Familie - Fællesskab - Fritid

Projektet er et idrætstilbud til idrætsuvante børnefamilier i Holstebro Kommune, som endnu ikke er en del af det aktive foreningsliv.

Familier i Holstebro Kommune får derfor nu mulighed for at deltage i et gratis fritidstilbud, hvor hele familien kan være sammen omkring idrætsaktiviteter.

Holstebro Kommune og DGI Vestjylland samarbejder om det flerårige projekt Familie - Fællesskab – Fritid. Her er fokus netop på børnefamilier i Holstebro Kommune, da undersøgelser viser, at forældre i børnefamilier er mindre fysisk aktive end resten af borgerne i kommunen.

Tid med familien samtidig med man dyrker fritidsaktiviteter

Mange forældre ønsker at tilbringe mere tid med deres børn og lave fritidsaktiviteter hele familien. Men det kan være vanskeligt, hvis pengene er små, overskuddet halter, eller hvis der eksempelvis kun er én forælder i familien.

Familie – Fællesskab – Fritid er et projekt, hvor familier med børn, der ikke dyrker fritidsaktiviteter, gratis kan prøve aktiviteter i forskellige lokale idrætsforeninger. Hele familien deltager i aktiviteterne, så både børn og forældre kan få inspiration til mere bevægelse i hverdagen og forhåbentlig finde en idrætsgren, de har lyst til at gå til.

Projektet skal medvirke til, at familierne ønsker at fortsætte i foreninger efter forløbets afsluttelse. Familierne vil desuden få mulighed for at søge økonomisk tilskud, der skal bruges til kontingent i en valgfri forening samt søge økonomisk tilskud til idrætsudstyr.

Projektets vision

Visionen med projektet er at give børnefamilier, der ikke er en del af det aktive foreningsliv, mulighed for at opnå succesoplevelser, bevægelsesglæde og fællesskaber i deres fritid.

Projektet kører i Vinderup, Ulfborg og Trekantsområdet

Projektet starter i Vinderup, hvor det løber fra februar til juni 2019. I efteråret kører projektet i Ulfborg i perioden september til december 2019, mens projektet slutter af i Trekantsområdet i Holstebro, hvor forløbet varer fra marts til september 2020.

Vil du og din familie være med?

Læs mere om projektet og hvordan I tilmelder jer.