Organisér foreningens opgaver med Trello

Har bestyrelsen i din forening brug for at få og fastholde overblik over foreningens opgaver, så kan DGI’s opgavemodel i Trello være en løsning.

Trello er et engelsksproget, digitalt værktøj, der bruges rundt i verden af over 4,6 millioner brugere til at organisere projekter, arrangementer og personlige opgaver.

Også idrætsforeninger anvender Trello, fordi det er en enkel og overskuelig måde at opliste, beskrive og bemande opgaver i foreningen på. Det skaber et overblik, der er væsentligt for bestyrelsens arbejde og giver mulighed for løbende at justere på opgavefordelingen.  

Vejledning til Trello

Prøv opgavestyring i Trello, som er tilpasset foreninger og følg denne vejledning:   

 1. Log ind i Trello. Har du ikke en bruger i forvejen, skal du oprette en bruger.
 2. Åbn boardet: ”Generel forening (med beskrivelser), som bør være åbent ved brug af linket.
 3. Vælg ”... Show menu” til højre i topbjælken (Hvis Show menu er dækket af et vindue med overskriften ”About this board," så tryk på pilen til venstre for overskriften).
 4. Vælg ”Copy board.” Du skal være logget ind for at se denne mulighed. Kan du stadig ikke se den, så vælg ”… More.”

 5.  Kopier boardet og opret dit eget board, som du kan arbejde videre i.

Med afsæt i Trellos opgavemodel har DGI udarbejdet et dansk bud på en model til foreninger, hvor typiske foreningsopgaver allerede er oplistet (Se link og vejledning i boksen).

Opgavemodellen er et godt udgangspunkt for at komme i gang med opgavestyring. Alt, I skal gøre, er at oprette en bruger, logge ind, bemande opgaverne og måske tilrette og tilføje nogle få ting.

I forbindelse med foreningens drift kan det for eksempel være at:

 • Indhente børneattester
 • Booke faciliteter
 • Udarbejde trænerkontrakter og godtgørelser
 • Opdatere hjemmeside
 • Styre diverse faste arrangementer
 • Og meget mere.

For hver opgave er der plads til en opgavebeskrivelse og en tjekliste, og det er muligt at vedhæfte vejledninger og uddybende beskrivelser. I kan angive en deadline, og opgaven kan bemandes af brugere, som er oprettet i Trello.

God arbejdslyst!

Trello-trappe.png