Medlemssystemer, der letter foreningsarbejdet

Digitale medlemssystemer kan hjælpe jer med at holde styr på foreningens medlemsadministration, aktiviteter, betalinger og kommunikation.

Der er mange IT-løsninger på markedet. DGI IT har dannet et netværk af leverandører af medlemsystemer og mødes jævnligt med dem for løbende at justere og opdatere viden om systemerne. Det er til fordel for foreningerne. Dermed sikrer vi sammen de bedste løsninger til foreningerne.

Foreninger skal vælge IT-system efter behov. Det kan være ét system, der kan håndtere det hele, eller flere systemer, der spiller godt sammen. Uanset hvad I vælger, gør I det lettere at håndtere de tre hovedområder, som administrationen af en forening typisk består af: medlemshåndtering, kommunikation og regnskab.

Her vil vi kort omtale tre,nemlig MinForening, Holdsport eller Conventus, afhængig af hvilke krav I har til funktioner. Vi giver dig et overblik over, hvad de kan og hvilke typer foreninger systemerne egner sig til:

MinForening

MinForening er en gratis app med en webplatform, der gør det nemt for både medlemmer og frivillige.

MinForening hjælper jer med at styre aktiviteter, medlemsadministration og betalinger gennem mobilepay.

Systemet er velegnet til mindre foreninger og foreninger der ikke har store krav til funktionalitet. MinForenings app er et godt supplement til foreninger, der i dag anvender Conventus eller Winkas og som ønsker en app til kommunikation.
Sådan kommer du i gang med MinForening.

Holdsport

Holdsport er en online platform, hvor du kan organisere alle slags opgaver på et hold, i din forening eller i et fællesskab. Du kan for eksempel organisere kampprogram, træning og andre aktiviteter i en online kalender og tilmelde medlemmer og hold til automatisk betaling af kontingent.

Holdsports app giver adgang til alle dine holds informationer overalt og giver mulighed for at kommunikere internt på et hold på en nem måde.

Din forening kan også få en gratis hjemmeside, der holder sig selv opdateret med info fra Holdsport. Holdsport integrerer med regnskabssystemet Billy. 

Systemet er velegnet til foreninger, som har fokus på nem kommunikation. Med Holdsport kan du erstatte foreningens interne brug af Facebook. Du kan samle information på hold og på enkelte aktiviteter. Hvis foreningen accepterer reklamer, kan du komme i gang med systemet uden omkostninger, ligesom foreningen ikke skal indgå aftaler om elektronisk betaling.
Sådan kommer du igang med Holdsport.

Conventus

Conventus er et online administrations- og bookingsystem, hvor medlemmerne betjener sig selv. Systemet anvendes af mere end 4.500 idrætsforeninger og cirka 25 kommuner, der bruger Conventus til at håndtere faciliteter. Det betyder dog ikke, at foreningen SKAL anvende Conventus, men det kan give fordele. 18 af de 25 kommuner betaler licensprisen på Conventus for foreningerne i deres kommune. Det kan give yderligere fordele.

Conventus er velegnet til flerstrengede foreninger og til de fleste idrætter – og derfor fremhæver DGI Conventus.

Conventus kan hjælpe din forening med den daglige drift, bogføring, booking af haltider, beregning af medlemstal og kommunale ansøgninger. Der er mulighed for at kommunikere med medlemmerne via mail og SMS. Conventus er nemt at indarbejde, og systemet samler alle informationer et sted. Conventus har indbygget regnskabsmodul, men ikke en indbygget hjemmeside. Conventus samarbejder med flere hjemmesideleverandører, der gør det nemt for foreningen at komme i gang med en hjemmesidedelen. Conventus kan integrere med flere løsninger til adgangskontrol.

Fra Conventus kan du også få vist foreningens aktiviteter i portalen GetEvent.
Sådan kommer du i gang med Conventus.

Flere medlemsystemer

Det betyder dog ikke nødvendigvis, at en af ovennævnte løsninger er den rigtige for din forening. Omtalen her skal primært give en idé om forskelle imellem løsningerne.