Sådan får du et coronapas

Som en del af genåbningen af indendørs idræt fra den 21. april er der krav om, at personer over 70 år skal fremvise gyldigt coronapas for at deltage i aktiviteterne. Her kan du læse, hvordan du får et coronapas.

Indendørs idræt kan åbne i organiseret regi fra 21. april for henholdsvis børn og unge til og med 18 år og for personer over 70 år. For personer over 70 år gælder et forsamlingsloft på 10 og et krav om fremvisning af gyldigt coronapas.

Coronapasset er din dokumentation for, at du ikke er smittet med COVID-19. Er du over 70 år, skal du for at deltage i indendørs idrætsaktiviteter fremvise dokumentation for, at du enten er vaccineret, testet negativ eller tidligere smittet. Du skal også fremvise gyldigt ID.

Her kan du læse mere om coronapasset, og her kan du se, hvor du skal bruge det.

Færdigvaccineret

Har du gennemført hele dit vaccinationsforløb, kan du dokumentere det ved at downloade og printe dit coronapas på Sundhed.dk eller ved at fremvise det i app'en MinSundhed, som du kan hente på din telefon eller tablet.

Du skal logge ind med dit NemID for at få adgang til dit coronapas.

Din vaccination er gyldig som dokumentation fra to uger efter, du har fået den sidste vaccinedosis.

Fra 9. april 2021 får borgere, der er fritaget fra Digital Post, tilsendt vaccinationspas med posten. Der findes desuden en telefonservice, hvor færdigvaccinerede borgere kan ringe ind til Sundhed.dk og bestille et printet vaccinationspas.

Konkret skal du ringe til supporten på telefonnr. 4422 7774 og oplyse dit CPR-nummer. Herefter vil supportmedarbejderen udføre bestillingen, og du vil modtage vaccinationspasset med posten inden for et par dage.

Det er ikke muligt at give fuldmagt til download af coronapas for vaccination.

Negativ test

Du kan også bruge et negativt testsvar som coronapas. Kravet er, at prøven maksimalt må være 72 timer gammel, når den skal bruges som coronapas.

I idrætsforeningerne vil du både kunne bruge et negativt svar fra en PCR-test og en hurtigtest som gyldig dokumentation.

Du kan dokumentere et negativt prøvesvar ved at downloade dit coronapas på Sundhed.dk eller ved at fremvise det i app'en MinSundhed, som du kan hente på din telefon eller tablet.

Du kan også blot fremvise det negative prøvesvar på Sundhed.dk, i app'en MinSundhed eller i andre apps, der viser testsvar. Ved hurtigtest er det også muligt at få en SMS eller fysisk dokumentation, som kan bruges som coronapas.

Hvis du ikke har NemID, opfordres du til at benytte hurtigtest, hvor du kan få en SMS eller fysisk dokumentation for dit testsvar. 

Du har også mulighed for at give en af dine pårørende fuldmagt til at tilgå og printe dit coronapas.

Tidligere smittet med COVID-19

Du kan også bruge tidligere smitte med COVID-19 som dokumentation ved at vise testsvaret fra din positive PCR test. Du finder dit testsvar på Sundhed.dk, under Prøvesvar på app'en MinSundhed eller i andre apps, der viser testsvar.

Din positive test skal være mindst 14 dage og højst 180 dage gammel for at være gyldig som dokumentation.

Ny coronapas-app på vej

Ultimo maj bliver der lanceret en ny selvstændig coronapas-app, hvor de forskellige oplysninger om vaccination, teststatus og tidligere smitte samles i én løsning. De nuværende løsninger er derfor midlertidige.

Kilde: Statens Serum Institut