Guide til digital foreningsadministration

Her får du en guide til at vælge den rette IT-løsning eller den rette kombination af systemer til din forening.

Det kan være vanskeligt at vælge den rette løsning eller den gode kombination af IT-systemer. Her får du en guide, som kan hjælpe din forening til det gode valg.

Den daglige drift

Foreningens driftsopgaver berører typisk tre områder:

Guide til digital foreningsadministration - 3 bokse.JPG

De administrative systemer kan være sammensat, så de dækker et, to eller tre områder, for eksempel:

  • Excel, Facebook og Dropbox
  • Conventus og hjemmeside 
  • Holdsport og Billy
  • MinForening
  • Klubmodul

Der er mange kombinationsmuligheder, og det er en fordel at tænke mulighederne sammen. Har din forening behov for en ny hjemmeside, så se også på medlemssystemer med indbyggede hjemmesider. Har I behov for et nyt regnskabssystem, skal I vurdere om I burde anskaffe et medlemssystem med et indbygget regnskabsprogram. Hele paletten af systemer skal medtænkes, når I begynder at se på den enkelte del.

Oversigt over medlemssystemer

Der er mange leverandører af medlemssystemer. DGI har set på, hvilke systemer idrætsforeninger anvender og valgt de mest anvendte.

DGI har også bedt leverandører af medlemssystemer om at besvare nogle spørgsmål. For at hjælpe din forening med at træffe det rigtige valg, får du her deres svar. Bemærk derfor at svarene i skemaet er leverandørernes oplysninger. De er ikke bekræftede. En forudsætning for at oplysningerne medtages i skemaet nedenfor, er, at de opfylder Persondataforordningen, og at foreningerne kan få en databehandleraftale med leverandøren.

Udover systemerne i skemaet findes MinForening, som er en app og et foreningssystem – og den er gratis. Du finder yderligere information på MinForenings hjemmeside eller kig med på et webinar om MinForening (se aktuelle onlinekurser nedenfor).

NB! Pris er et vigtigt parameter. Derfor studér priserne på udbydernes hjemmesider. Husk også at undersøge eventuelle startgebyrer, priser på betalingsporte og indløseraftaler, licenser, transaktionsgebyrer, gebyr for SMS, support eller uddannelse.

Guide til digitale medlemssystemer.png

Hent skemaet i en slide med aktive links.

Ud over denne samlede oversigt, kan du også downloade specifikke oversigter målrettet afdelinger i foreninger og klubber, der har badminton og skydning på programmet.

Få svar på foreningens spørgsmål om digitale løsninger.