Røgfrit idrætsliv for børn og unge

Hver dag begynder 40 børn og unge under 18 år at ryge. Og halvdelen af dem, der bliver ved, ender med at dø af det. Det billede vil vi gerne være med til at ændre. Derfor tager vi i DGI nu vores del af ansvaret for, at kommende generationer vokser op til et liv uden røg.

DGI har sammen med DIF indgået partnerskab med Røgfri Fremtid ved Kræftens Bekæmpelse og TrygFonden. Sammen med næsten 100 andre partnere står vi bag visionen om at ingen børn og unge ryger i 2030.

Sådan bliver din forening røgfri

DGI opfordrer foreninger til at tage en dialog om veje til at adskille idræt og rygning i forbindelse med aktiviteter i foreningen. Vi anbefaler, at I taler om de forskellige veje og indarbejder dem i foreningens grundlag, så det bliver et fundament for foreningens arbejde mod et røgfrit idrætsliv. Punkterne kan indføres på én gang eller i en proces, hvor foreningen løbende udbygger rammerne for at stoppe rygning.

Hent forslag til røgfri politik i foreningen

Bestyrelsens hjælp til en røgfri forening

 DGI og DIF anbefaler at:

  • Alle idrætsfaciliteter er røgfri – både ude og inde.
  • Træning og andre aktiviteter i foreningen er røgfri – for idrætsudøvere, tilskuere, frivillige, ledere og medarbejdere.
  • Der ikke er salg af tobak i cafeteriaer eller kiosker, der ligger i forbindelse med idrætsfaciliteter.
  • Indsatsen gælder både cigaretter og anden tobak. Herunder vandpiber, e-cigaretter og snus.

Guide til bestyrelsen og gode fif

Sticker til Røgfri forening