Idræt og corona

Her får du svar på dine spørgsmål og inspiration til, hvordan du og din forening bedst muligt kommer gennem sundhedskrisen med coronavirus.

Opdateret 27. januar: Alle restriktioner i foreningslivet ophører pr. 1 februar 2022.

"Epidemikommissionen har vurderet, at covid-19 ikke længere skal kategoriseres som en samfundskritisk sygdom. Dermed ophører samtlige coronarestriktioner på Kulturministeriets område fra og med 1. februar 2022. Det gælder også krav om coronapas og mundbind."

Sådan skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse, udsendt efter pressemødet i Statsminiteriet den 26.1. 2022.

Coronapas og andre restriktioner

Frem til og med 31. januar gælder flg. restriktioner fortsat:

  • Der er krav om coronapas og mundbind/visir på indendørs serveringssteder, f.eks. i klubhuse.

  • Der er krav om coronapas i træningscentre. Kravet gælder brugere, besøgende mv. Der skal mindst én gang i døgnet laves stikprøvekontrol i bemandede såvel som ubemandede træningscentre. Kravet om coronapas gælder for kommercielle trænings-/fitnesscentre og for Foreningsfitness.
  • Alle over 12 år skal bære mundbind eller visir, når de opholder sig på en idrætsfacilitet som idrætshaller, træningscentre og svømmehaller - dog ikke under idrætsudøvelsen. 

DGI og DIF har lavet en oversigt over, hvor der er krav om coronapas i idrætssammenhænge.

Kulturministeriet har desuden udarbejdet en detaljeret Q&A om coronapas for Kulturområdet.

Idræt i områder med høj smitte

Kulturministeriet har i samarbejde med DIF og DGI udarbejdet et sæt anbefalinger på børn- og ungeområdet til idrætsforeninger i kommuner og sogne med høj smitte. Dem opfordrer vi alle berørte foreninger til at følge:

  • Klæd om hjemmefra
  • Bed forældrene aflevere deres børn udendørs
  • Hold afstand
  • Opdel aktiviteterne i mindre grupper

Se på coronasmitte.dk, hvad der gælder, hvor du bor. Dvs. om du skal følge de generelle råd og regler eller anbefalingerne om smitteforebyggelse. Hvis idrætsforeninger har spørgsmål til, hvordan de bør forholde sig, opfordres de til at gå i dialog med de lokale myndigheder.

6 spørgsmål/svar om idræt i områder med høj smitte

  1. Gælder de nye anbefalinger alle idrætsforeninger?
    Nej, de nye anbefalinger er målrettet klubber og foreninger i kommuner eller sogne med særlig højt smittetryk. Læs evt. mere HER
  2. Er det kun børn og unge i grundskolen, som de nye anbefalinger omhandler?
    Ja, de nye anbefalinger omhandler kun børn og unge i dagtilbud og grundskolen i kommuner og sogne med særlig megen smitte.
  3. Må unge og voksne, der ikke går i grundskolen, klæde om til træning?
    Ja, de nye anbefalinger omfatter kun børn og unge i dagtilbud og grundskolen i kommuner og sogne med høj smitte.
  4. Må forældre fortsat følge deres børn ind til træning – og hente dem inden for efter træning?
    Det anbefales, at forældre til børn og unge i kommuner og sogne med høj smitte i videst mulige omfang ikke følger børnene ind, men i stedet henter og bringer ved indgangen (udendørs).
  5. Må vi afholde planlagte sociale aktiviteter som fx. juleafslutning, selv om vores forening ligger i en kommune eller sogn med høj smitte?
    Bemærk at regeringen på baggrund af Epidemikommissionens indstilling anbefaler arbejdspladser at aflyse større sociale arrangementer, herunder julefrokoster. De fleste foreninger er ikke arbejdspladser, men DIF og DGI anbefaler alle foreningerne i hele landet til at holde sig til intentionen i anbefalingen, hvor der er et særligt fokus på risikoen for større smitteudbrud i forbindelse arrangementer med alkoholindtag.

    Der findes ikke en præcis definition på, hvad et større socialt arrangement er. Derfor må foreningen foretage en individuel vurdering med baggrund i blandt andet pladsforhold, antal deltagere, aktivitetens form, smitteforebyggende tiltag etc.
  6. Må vi spille kampe og afvikle stævner?
    Ja, foreningsaktiviteter, stævner, kampe mv. kan fortsat gennemføres med fokus på smitteforebyggende foranstaltninger, også i kommuner og sogne med høj smitte.

Vis mere Vis mindre

Myndighederne anbefaler

  • At alle følger de gode råd om god håndhygiejne og afstand
  • At man bruger smittestop-app’en
  • At man bliver vaccineret. Sundhedsstyrelsen har fremrykket det tredje stik for alle på 40 år og derover.
  • Myndighederne oplyser, at der er kommunale forskelle på, hvor stor en andel af den ældre og sårbare del af befolkningen, som er revaccineret eller har booket tid til revaccination. Myndighederne opfordrer derfor folk til at give en konkret hjælpende hånd med at få flere til at tage tredje stik.

Du kan løbende følge udviklingen i smitte, tiltag og regler på coronasmitte.dk