Mandecykeltur på Föhr 23. maj

Hvornår
23. maj 2019 kl. 08:00 til 08:00
Hvem
Alle
Letøvede, Øvede

Nummer
2019 10 50 2007

Start fra Dagebüll – 33 km syd for grænseovergangen ved Tønder 

Föhr, der kaldes den grønne ø, ligger 6 km ude i det nordfrisiske vadehav, omkranset af Sild mod nord, Arnum mod vest og hallingerne mod syd. Med et areal på 86 km2 er øen den næststørste nordfrisiske ø med ca. 11.500 indbyggere i 16 øbyer, der bærer præg af fortidens storhed, hvor mændene med stor succes i perioden fra 1700-1850 engagerede sig i hvalfangst og søfart. De drog til søs på enten danske, tyske eller hollandske skibe, hvor mange blev styrmænd og kommandører. De byggede mange frisergårde og kommandørgårde.

Øen er cyklisternes paradis idet den er præget af mange små og smalle veje uden stigninger, hvor der oftest er fred og ro og ingen biler - det højeste punkt er 13,2 meter.

Turen starter med, at vi kører rundt i hovedbyen Wyk, hvor vi bl.a. stopper ved storkerederne, den danske skole og forsamlingshuset. Herefter kører vi ud i det smukke landskab, hvor vi støder på frisisk hygge, en vid horisont, traditioner og moderne landvinding, som skaber en herlig blanding af nyt og gammelt i de maleriske landsbyer.  I byen Utersum, der ligger på øens vestside, er der bestilt frokost.

Alle kan være med på denne tur. Vi kører i et meget moderat tempo og holder mange pauser. Den samlede længde på turen vil være ca. 50 km. 

Vi mødes kl. 7.45 (færgen sejler kl. 8.25) på færgeselskabets P–plads, Fährhafenstrasse 2, 25899 Dagebüll som ligger 1 km før havnen.

Prisen er inkl. færgebillet med cykel og forberedelse. Frokosten betales selv af deltagerne (skal afregnes med kontanter Euro). Læs evt. mere om Föhr på: www.foehr.de  

Børge og Kent bor på Campingplatz Neuwarft, Nordseestraße 20, Dagebüll hvor der også er hotel. m.m. - Der er mange i området der udlejer værelser og sommerhuse

Indbydelse lige til at printe

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer