Guidet kajaktur i Lillebælt

Hvornår
9. maj 2021 kl. 09:00 til 17:00

Nummer
2021 10 50 2052

Kajaktur til Kulturhistorien: Lillebælt som krigsskueplads

Mødested: Søbadet. Søbadvej, 5500 Middelfart

Den, der behersker den smalle del af Lillebælt, er herre over ikke bare overgangen mellem Jylland og Fyn men også passagen gennem Lillebælt. Den militære betydning heraf har tidligt været erkendt, og frem til og med den anden verdenskrig findes sporene heraf langs Bæltets kyster. På turen vil vi høre om krige gennem 700 år og se, hvor de udspillede sig langs og især på tværs af Lillebælt.

Vi mødes ved Søbadet ved den Gamle Lillebæltsbro, hvor vi sætter kajakkerne i. Derefter krydser vi over til Jyllandssiden til Vejrmose Batteri og langs kysten hen til Hønborg Slot. Herfra krydser vi i Christian IIs kølvand over til Hindgavl Slot, en tur kongen ifølge Johannes V. Jensen tog adskillige gange, inden han besluttede sig for at flygte fra riget. Vi tager den dog kun den ene vej og fortsætter i stedet til Svenskeskansen på nordspidsen af Fænø og, hvis vejret tillader det, til de velbevarede fæstningsanlæg på Fænø Kalv. Herfra går turen tilbage til Søbadet. Der vil blive pauser undervejs i forbindelse rundvisninger på lokaliteterne.

Distance ca. 18 km

Kajakturen kræver færdigheder på IPP2-niveau (Euro Paddle Pass) eller tilsvarende, f.eks. at du er friroet fra kajakklub. Det er en fordel, hvis du har roet lignende distancer før.

Ruten kan ændres pga. vind og vejr

Du medbringer selv kajak, udstyr (redningsvest og spraydeck er obligatorisk), madpakke og drikkelse. Husk en ekstra jakke til pauserne.

Indbydelse lige til at printe

I forbindelse med arrangementer overholder DGI Sydøstjylland alle myndighedernes retningslinjer og anbefalinger, samme forventning er der til samarbejdspartnere og deltagere.  
Læs alle anbefalinger og andre gode råd på siden ’Sådan håndterer du Coronakrisen i foreningen’. 
Ved aflysning af arrangement grundet COVID-19, tilbagebetales det fulde deltagerbeløb.
 
 

Anni Grøndal, Chresten Nissen, Kim Skytte

Ansvar på vandet:

Anni Grøndal, tlf. 31727230

Kim Skytte, tlf. 28346672

Chresten Nissen, tlf. 91890045

 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer