Kajaktur til og vandring på Æbelø

Hvornår
12. sep 2021 kl. 09:00 til 17:00

Nummer
2021 10 50 2054

Vi mødes og gør kajakker klar til en 4 km tur til øen, hvor Børge Lund vil være guide på en ca. 3 timers tur rundt på øen.

Mødested: Lindøhoved 60, Jersore, 5400 Bogense. (P-pladsen, hvor vadevejen begynder).

På turen hører vi om øens historie og om den særlige plastiske ler (Æbeløleret) som betyder, at træerne skrider langsomt ud i vandet. Om plante- og dyrelivet, samt om fredningen og hvad det betyder for øen nu og i fremtiden Æbelø er fredet for at sikre kræfternes frie spil på kysten, de åbne arealer og i skoven. 

Det betyder, at skoven frit skal udvikle sig til naturskov. De åbne arealer gror til, og vil med tiden udvikle sig til ny skov. 

Af hensyn til især insektfaunaen foretages der ekstensiv slåning af enkelte åbne græsarealer. Øen blev købt af Aage V. Jensens Fonde i 1995 
Efter ø-vandringen bliver der tid til en spisepause, inden vi skal ro rundt om øen og opleve øen fra vandsiden. Turen fortsætter rundt om Drejet til Æbeløholm og langs vadevejen tilbage til udgangspunktet, hvor vi vil være ca. kl. 16.00. Turens længde er ca. 16 km.

Der vil på turen være fokus på sikker sejlads. For at deltage skal man have erfaring i kajakroning. Medbring selv kajakudstyr og godkendt redningsvest samt mad og drikke.

Indbydelse lige til at printe

Ansvarlig på vandet er Anni Grøndal, Kim Skytte og Chresten Nissen.

I forbindelse med arrangementer overholder DGI Sydøstjylland alle myndighedernes retningslinjer og anbefalinger, samme forventning er der til samarbejdspartnere og deltagere.  
Læs alle anbefalinger og andre gode råd på siden ’Sådan håndterer du Coronakrisen i foreningen’. 
Ved aflysning af arrangement grundet COVID-19, tilbagebetales det fulde deltagerbeløb.
 
 

Anni Grøndal, kim skytte, Chresten Nissen

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer