Kajaktur rundt om Silkeborg - 6 søer og et par åer

Hvornår
10. sep 2022 kl. 10:00 til 17:00
Hvem
Udøvere

Nummer
2022 10 50 2053

Vi mødes på P-pladsen ved Søsportens Hus, Sølystvej 111, 8600 Silkeborg 
Kajakkerne og deltagerne gør sig klar og kl. 10.00 er vi klar til briefing af dagens tur 
Vigtigt: Der bør medbringes en kajakvogn pr. kajak. 
Turen er planlagt, så vi padler ud sydvest gennem Silkeborg Langsø til Lysbro og ind gennem Lyså til Ørnsø. 
I Ørnsø tager vi pause ved Arnakkekilden. Her bydes op til en gåtur ca. 1,3 km i skov, park, kunst og natur. En tår formiddagskaffe er også en mulighed her. 
Fra Arnakkekilden padles et ganske kort stykke før vi igen går i land. Nu for at læsse kajakkerne på kajakvognene. Forude ligger en træktur på ca. 800 m gennem lidt bebyggelse og skov frem til Almind Sø. Ved isættelse i Almind Sø er der mulighed for en pause alt efter behov.

Der padles nu gennem søen, forbi de to ret nye søbadeanstalter og Krogs Bænk, frem til en passage under Horsensvej - også kaldet Odderpassagen. I passagen er der smalt og risiko for sten. Efter passagen er man nødt til at stå ud og trække lidt over grundt vand. Vi kommer nu ud i Vejlsø med udløb i Skallervig og Gudenåen. Vi prøver nu at finde Klüwers Kanal, der fører ind til de indelukkede søer -  Brillerne. Efter Brillerne rundt ender vi i den sydøstlige del, hvor vi igen har pausemulighed ved flere pladser.

Herefter går turen igen ud i Gudenåen, nordpå gennem Remstrup Å og ind i Silkeborg By, frem til havnen med alle turbådene. For at komme videre skal vi gennem slusen (pris 25 kr pr kajak) eller have kajakkerne på vogne over Østergade. Vel på den anden side af Østergade padler vi ud i den østlige del af Silkeborg Langsø for at krydse under hovedgaden til den mellemste del af Langsøen. Her er der måske mulighed for at lege omkring de store springvand ud for rådhuset, før vi padler tilbage til startstedet. 
Turen er ca. 17 km.

Turkort Silkeborgsøerne

Indbydelsen lige til at printe

Anni Grøndal, Børge Lund, Poul Henning Andersen, Chresten Nissen

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer