Springsikker - Basis: Bliv certificeret springmodtager

Hvornår
8. nov kl. 18:00 - 10. nov 2019 kl. 15:00
Hvor
Vivild Gymnastik- og Idrætsefterskole, Langgade 37, Vivild, Allingåbro, 8961 Allingåbro, Danmark
Hvem
Trænere fra 14 - 99 år.
Begynder, Letøvede

Nummer
2019 09 55 3124

Bliv en god springmodtager

Elsker du at springe eller lære andre at springe, og vil du gerne sikre, at det foregår på en sikker måde? Springsikker er vejledning og uddannelse med både metode, teori og praksis, så du sikrer, at springsikkerheden altid er i højsædet.

Der er forberedelse til denne uddannelse - du kan læse, hvad du skal forberede her: www.springsikker.dk 

Efter uddannelsen vil du have:

  • Grundlæggende viden om biomekanikken i spring (de fysiske kræfter, som er relevante i forhold til springgymnastik)
  • Opnået modtagerfærdigheder, så springene og modtagningen af disse kan foregå på en sikker og forsvarlig måde
  • Opnået viden til at kunne planlægge og afvikle springtræning, hvor der arbejdes med grundlæggende spring

Formål: 
Det primære formål er at øge sikkerheden i springgymnastikken. Dette sker via Springsikker-uddannelsen med certificering af instruktører og Springsikker – Basis er fundamentet for uddannelsen.

Hensigt:  
Hensigten er at højne det sikkerhedsmæssige aspekt i forbindelse med indlæring og udførelse af spring på måttebane og i trampet (minitrampolin). Dette opnås ved at bibringe kursisten forståelse for færdigheder i relevant teori, metodik og specifikke modtagesituationer. Kurset afsluttes med en teoretisk og en praktisk prøve.

Indhold: 
Du kan forvente, at cirka 2/3 af uddannelsen omhandler sikkerhed og modtagning samt metodik og opbygning af spring. Den sidste 1/3 er teori.

Teori og praksis:

  • Der lægges vægt på, at kursisten er en aktiv del af kurset og ”mærker” på egen krop
  • Der vil være sammenhæng mellem teori og praksis, dvs. teori i praksis. Dette understøttes af gode eksempler, opgaveløsning samt refleksion.

 Certificering:

  • Multiple choice prøve (konkrete spørgsmål til læst teori)
  • Metodikprøve (instruktørens planlægning af træning – metodiske overvejelser
  • Praktisk prøve – Fokus på modtagning

Se detaljeret beskrivelse af uddannelsen her: Beskrivelse  

Deltagere skal være aktive og til stede på hele uddannelsen for at modtage uddannelsesbeviset. Har du læsevanskeligheder, behøver det ikke afskrække dig fra at tage uddannelsen. Underviserne kan både give ekstra tid til at læse, mulighed for at få læst prøven op, eller hvad der bedst kan hjælpe dig igennem mutiple choice delen uden at læsevanskelighederne bliver udfordringen. 

Kort før uddannelsen modtager du en mail med praktisk info. Har du spørgsmål inden da, er du velkommen til at kontakte Lise Buttle på 7940 4309 / lise.buttle@dgi.dk 

Målgruppe

Du skal være fyldt 14 år på uddannelsestidspunktet. Vi anbefaler, at du har bestået Springsikker – Basis inden du tager SMT1.

Springbasis henvender sig til instruktører/hjælpeinstruktører, som arbejder med børne-/juniorhold, hvor størstedelen af gymnasterne arbejder med enkeltstående spring. Det vil sige kraftspring, flikflak, salto m.m. Der kræves som udgangspunkt ikke nogen forudsætninger for at deltage på Springsikker Basis, men lidt erfaring som instruktør/gymnast er en fordel.

Jakob Mikkelsen, Kim Kasper Jespersen

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer