Fasthold drenge til gymnastik

Hvornår
31. okt 2020 kl. 10:00 til 15:00
Hvor
Rødding Centret, Søndergyden 15, 6630 Rødding, Danmark
Hvem
Udøvere, drenge, 6 - 18 år, begynder, letøvede
Trænere, 13 - 99 år, begynder, letøvede

Nummer
2020 11 55 3109

Fokus: Hvordan fastholder vi drenge til gymnastik?

Drengegymnastikken har været udfordret i de sidste år, og det vil jeg gerne give mit bud på hvordan vi løser. Mange drenge tænder ikke på at der hele tiden bliver sat fokus på korrektheden i deres øvelser. Vi skal i stedet  give dem muligheden for selv at præge deres bevægelser, hvor vi fokuserer på processen og glæden ved det at bevæge sig. Legen kan vi bruge til at gøre vores gymnaster stærkere fra de er ganske unge og hele vejen op til de er teenagere. Det skal være sjovt at gå til gymnastik! Når det er sjovt skal vi ikke bruge kræfter på konflikter, det eneste vi skal sørge for er, at drengene hele tiden har udfordringer på deres niveau, så får vi sjov stræben på banen og hvis vi flytter dem i deres niveau, så bliver de i foreningen i mange år.

Hvad får du med hjem:

  • Masser idéer til, hvordan vi gør drengene stærkere gennem leg og musik i opvarmningen
  • Brug alle redskaberne til fede opstillinger, hvor der ikke behøves så meget modtagning på de forskellige redskabsteknikstationer

Om instruktøren: Steen har været instruktør i 35 år og var ved at brænde ud for år tilbage, fordi han brugte for mange kræfter på konflikter. Men med dette nye fokus og måde at undervise på, glæder jeg mig til at undervise hver uge i gymnastiksalen og vi ser flere drenge lave gymnastik i vores forening og flere af dem får lyst til mere gymnastik på et højere plan.

Kort tid inden kursus start, modtager du en mail med praktisk information. Har du spørgsmål inden da, er du velkommen til at kontakte idrætskoordinator Marisa Holm Schwartz på marisa.holm.schwartz@dgi.dk eller 7940 4456.

Målgruppe

Målgruppe: Instruktøre til  drengehold i alderen 8-14 år, gymnastikudvalgsmedlemmer med udfordringer i deres forening i forhold til rekruttering af nye drengemedlemmer og ikke mindst fastholdelse af dem. Forældrehjælpere kan også suge en masse idéer ud af dette kursus.

Program:

Opstart og præsentation. Hvad forventer I af kurset?

Skal vi lege for at lege eller kan vi gøre dem stærkere med legen?

Opvarmning med musik uden at drengene bliver ukoncentrerede og falder fra

Tøm redskabsrummet - vi laver en masse redskabsopstillinger

Basismodtagning i de forskellige grundspring på måtte og trampolin

Erfaringsdeling fra DGI Sydvest Gymnastik i Skolen omkring, hvordan får vi drengene til at komme i gymnastiksalen første gang

Steen Dyreby Sigersted

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer