FOKUS på teknik i rytme

Hvornår
27. sep 2020 kl. 09:00 til 12:00
Hvor
Idrætshøjskolen Sønderborg, Friheds Allè 42, 6400 Sønderborg, Danmark
Hvem
Trænere, 15 - 75 år, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2020 13 55 3214

Vi skal skære grundgymnastikken ind til benet og have fokus på udvalgte teknikker i rytmegymnastikken. Rytmisk gymnastik er båret af teknik – det er det vi skal arbejde med på dette kursus.

Teknik skal give mening for rytmegymnasterne og de skal kende formålet med det og hvorfor vi bruger tid på teknik i gymnastikken. Vi vil på kurset forsøge at give forskellige redskaber til hvordan, og gennem hvilke øvelser, vi som instruktører kan videreføre denne teknik til gymnasternes bevægelser.   
 
Målgruppe: 
Instruktører og gymnaster, der enten underviser i eller går til rytmisk gymnastik på juniorholdsniveau og opefter. (14+)

Indhold: 
Vi skal nørde to helt centrale grundstene i rytmegymnastikken:

  1. Center! 
    Vi skal arbejde med at isolere kroppens dele, herunder blive bevidste om hvad kroppen kan og hvordan centeret spiller en rolle. Vi skal nørde med bevægelser som b.la. starter i centeret. Vi giver redskaber til hvordan vi kan arbejde med centeret som forbindelsen mellem kroppens dele. Gymnasterne skal være bevidste om hvad center er og hvordan de skal bruge centeret i deres bevægelser.
  2. Benstillinger og positioner!   
    Her har vi særligt fokus på hofter, knæ og fødder. Vi skal arbejde med klassiske benstillinger, herunder også den kære ”bredstående” som især mange juniorgymnaster skal arbejde med. Derudover skal vi nørde positioner og fodled, hvor øvelserne hertil vil være inspireret af dansens verden.

 

Signe Clausen, Rikke Jæger Andersen

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer