Rend og hop i foreningen – med fokus på motorikken

Hvornår
27. nov 2021 kl. 10:00 til 15:00
Hvor
Alminde-Viuf Hallen, Storgaden 9, 6052 Viuf, Danmark
Hvem
Trænere, 15 - 99 år, begynder, letøvede

Nummer
2021 10 55 3206

Et kursus i alsidig bevægelse for børnetrænere, i alle idrætsgrene.

Velstimulerede sanser er et godt grundlag for barnets bevægelsesglæde.

Et praktisk kursus, hvor vi berører teorien omkring de primære sanser, ligevægtssansen, følesansen og muskel/ledsansen. Vi afprøver på egen krop, leger og eksperimenterer.

Vi leger bl.a. med aktivitetskort, inddrager dem i træningen - så når du kommer hjem fra kursus har du konkrete øvelser, som kan implementeres direkte i din træning. Du får et fokus på sanserne, og en bevidsthed om vigtigheden af at stimulere dem igennem træningen – uden at det behøver at kræve meget.

På den måde får du kompetencer, der giver børnene:

  • Mere alsigdig bevægelse
  • Et større bevægelsesrepertoire
  • Bedre mulighed for at blive god til den idrætsgren de går til nu, men også lettere ved at starte til en ny, hvis interessen skulle skifte
  • Større bevægelsesglæde

Aktivitetskort er inkluderet i deltagerprisen. 

Hjælpeinstruktører under 15 år må gerne deltage – så længe der deltager en voksen instruktør/hjælper fra samme forening.

Udsagn fra en tidligere deltager: 
Det var en meget inspirerende dag for os trænere. Vi havde nogle gode timer, hvor vi sammen legede, grinede og fik faglige input, som ikke kun var håndbold relaterede. Vi fik konkrete redskaber og inspiration til alsidig træning. Så helt klart et meget relevant koncept, som vi vil anbefale til andre foreninger. 
Iben Laen, kursusdeltager

Underviserne:  
Dorthe Uhd Nissen 
Udviklingskonsulent i KFUMs Idrætsforbund. Læreruddannet. Har en diplom i motorik og kognitiv læring. Uddannet motorikvejleder og tidl. medlem af DGIs kompetenceudvalg for børn og unge.

Maja Lund Tast 
Udviklingskonsulent i KFUMs Idrætsforbund. Har arbejdet med motorik og alsidig bevægelse i mere end 10 år. Uddannet bachelor i Idræt, samt motorikvejleder

Covid-19: 
I forbindelse med arrangementer overholder DGI Sydøstjylland alle myndighedernes retningslinjer og anbefalinger, samme forventning er der til samarbejdspartnere og deltagere. 
Læs alle anbefalinger og andre gode råd på siden ’Sådan håndterer du Coronakrisen i foreningen’
Ved aflysning af arrangement grundet COVID-19, tilbagebetales det fulde deltagerbeløb.

Husk at du oftest har mulighed for at søge tilskud via kommunen. Find tilskudsreglerne for DGI Sydøstjyllands område her

Maja Lund Tast, Dorthe Uhd Nissen

Der er forplejning med i kurset + Undervisningsmateriale

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer