Styrk dit spring - Funktionel træning

Hvornår
23. okt 2021 kl. 11:00 til 16:00
Hvor
Blæsenborghallen, Blæsenborg Alle 10, 4930 Maribo, Danmark
Hvem
Trænere

Nummer
2021 23 55 3225

På dette kursus får du med fysiske øvelser og teori indsigt i, hvordan den tekniske springtræning med fordel kan udføres. Funktionel træning er mange ting, og du vil blive præsenteret for mange aspekter af netop dette begreb samt lære at kombinere opvarmning, tekniktræning og funktionel træning så du får max. ud af træningstiden og opnår gode resultater med dine gymnaster. 
 
Der skal gennemgåes det helt fundamentale for dygtiggørelse i alle springsammenhænge, bla: 
skulderafvikling, 
hofteudretning 
tilløb 
....
og hvordan disse elementer kan trænes separat og også som en del af opvarmningen.

Udover de springtekniske aspekter i springgymnastikken er fokus på,  hvordan en målrettet styrketræning kan inddrages uden nødvendigvis at skulle benytte store vægtstænger. Vi vil også prøve at udfordre ideen om, at 10 armbøjninger ikke nødvendigvis er en god ide som opvarmning.

Formålet med kurset er at give dig som instruktør en viden om hvilke små tekniske ændringer og træningsmetoder, der kan give gymnasterne og dig stor succes. Du vil få indsigt i de vigtige elementer, der udover mange gentagelser, giver dygtige gymnaster.

Underviserne

Søren Carstensen 
Gymnast fra barnsben og været gymnast på alt fra 10-14 hold til REPhold i både Sønderjylland og Fyn og instruktør med et langt og stærkt cv fra start som hjæpeinstruktør på Puslingehold, 10-14 hold, juniorhold, aspiranthold, Powertumbling, gl. elevhold på Bernstoffminde Efterskole og senest 2 år som REPholdsinstruktør i Sønderjylland. Derudover har Søren været gymnastiklærer på Sundeved Efterskole. 

Bjørk Gotthardsen 
Sønderjyde med en stærk gymnastikkarriere siden han kunne gå og nu til REP hold i DGI Sønder- Sydøst- og Østjylland. 
Gymnastiklærer på Sundeved Efterskole, tumblingtræner i 9 år. Udover klubarbejdet også tilkoblet GymDanmark, som junior landsholdstræner i Tumbling.

For andre kurser om Spring: Klik på linket HER

Som medlemsforening i DGI får din forening tilskud til kurser og uddannelser. I DGI Storstrømmens seks kommuner er det muligt at søge om tilskud til den resterende del af beløbet: Sådan får din forening refunderet udgifter til uddannelse
 
I forbindelse med alle arrangementer overholder DGI Storstrømmen alle myndighedernes retningslinjer og anbefalinger, samme forventning er der til samarbejdspartnere og deltagere. Læs alle anbefalinger og andre gode råd på siden ’Sådan håndterer du Coronakrisen i foreningen’

Søren Carstensen, Bjørk Tønder Gotthardsen

Der serveres frokost og frugt under kurset.

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer