Sanser og motorik for de mindste

Hvornår
26. feb 2022 kl. 10:00 til 13:00
Hvor
DGI Huset Aarhus, Værkmestergade 17, 8000 Aarhus C, Danmark
Hvem
Trænere, fra 13 år, begynder

Nummer
2022 09 55 3241

Fokus på motorik og bevægelse 
Denne temadag vil tage afsæt i børns forudsætninger for god motorik og evne til god bevægelse – set i et sansemotorisk og neuropsykologisk perspektiv. Fokus på alle børn fra 3-7 år

Kurset er primært teoretisk, men vi skal også mærke teorien på egen krop.

Indhold:

• Velkommen og introduktion

• Hvad er sansemotorik – samspillet mellem sanser, hjerne og krop

• Hvorfor er nogle børn udfordret motorisk og socialt?

• Hvordan påvirker børns motoriske fundament deres evne til samspil, adfærd, reaktioner, koncentration, læring og trivsel?

• Hvordan støtter vi et barn med sansemotoriske udfordringer – konkrete tiltag i idrætten/gymnastikken?

• Opsummering og afslutning

Målet med kurset:

• At sætte fokus på børns forudsætning for motorik, gode bevægelser, reaktioner og relationer.

• At sætte fokus på, hvordan vi kan se, forstå og møde børn med sansemotoriske udfordringer - således idræt/ og gymnastik bliver en god oplevelse for alle og derigennem styrke barnets mod og tro på egne evner.

Efter kurset:

• Du går hjem med konkrete redskaber til at forstå, se og møde børnene samt inspiration til at bygge videre på mange af de gode lege og aktiviteter, som du måske allerede kender – men med redskaber til at inkludere alle børn.

Underviser: Mette Drescher Jensen, Sansemotorisk konsulent

Målgruppe

Instruktører, der har gymnaster i alderen 3-7 år.

Mette Drescher

OBS! Vi følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer omkring Covid-19 og holder nøje øje med evt. anbefalinger. Vi er optimistiske og satser på, arrangementet kan gennemføres. Hvis vi, mod forventning, er nødt til at aflyse, får alle naturligvis pengene retur. Så du kan trygt tilmelde dig.  
 
.Deltagerantal afhænger af, om der er et forsamlingsforbud med lavere loft på det tidspunkt, arrangementet afholdes. Hvis der er flere end tilladt tilmeldt, vil det være de først tilmeldte, der får lov at være med. Og der vil så, hvis muligt, oprettes et arrangement mere, så alle forhåbentligt kan komme afsted.

Kort tid inden arrangementet modtager du mail med praktisk info. Har du spørgsmål inden da, er du velkommen til at kontakte koordinator, Lise Buttle, på lise.buttle@dgi.dk eller 7940 4309

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer