DGI Østjyllands YNGLINGEhold 2021-2022

Hvornår
26. sep 2021 kl. 14:00 - 2. apr 2022 kl. 17:00
Hvor
DGI Huset Aarhus, Værkmestergade 17, 8000 Aarhus C, Danmark
Hvem
Udøvere, 16 - 20 år, begynder, letøvede, øvede
Trænere, 16 - 20 år, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2022 09 55 8003

Gymnastik, fællesskab, udvikling, gejst 
Bliv en del af DGI Østjyllands YNGLINGEhold, der er skræddersyet til dig, der har smag for gymnastik, men ikke kan finde tid til at komme af sted én gang hver uge. Holdet består af en rytme- og springside, og fra gang til gang kan du vælge, hvilken side du vil træne med, medmindre der er fællesgymnastik på programmet.

Træningerne bliver tilrettelagt, så der er plads til dig, uanset om du har dyrket gymnastik hele livet eller først lige har fået smag for det – måske på efterskole. Hiv fat i en flok venner eller kom alene og få en masse nye bekendtskaber.

På springsiden skal der springes højt, flot og sikkert. Vi skal øve teknik, træne musklerne og blive så vilde, at ingen kan nå at tælle antallet af rotationer.

På rytmesiden skal vi udforske og udfordre grundgymnastikkens forunderlige verden. Spændstighed, tyngde og kropsbevidsthed er nogle af vores yndlingsord – og dem bliver du bekendt med.

Trænerteamet er parat og medbringer erfaringer som gymnaster og instruktører på diverse lokalforenings-, landsdels-, og højskolehold i store dele af det jyske og fynske. Udover gymnastikken fokuserer vi på det sociale, og derfor kan du forvente en kageordning, fællesspisning og sociale arrangementer.

Hele sæsonen kulminerer, når vi giver den max gas til forårets opvisninger. Man kan nemlig sagtens lave et gennemarbejdet opvisningsprogram, selvom vi ikke træner hver uge. Du vælger selv, hvilke af opvisningsprogrammets elementer – udover fællesserierne – du vil deltage i. 
 
 
Info om instruktører, træningssted, kontingent osv. kan ses nedenfor under ’Praktisk info'.

 
Vores forventninger til dig

 • Du er aktiv gymnast, instruktør, hjælpeinstruktør eller frivillig i en lokalforening, der er medlem af DGI, eller du er instruktør på et landsdelshold i DGI.
 • Du kommer til alle træninger – dvs. deltager hele sæsonen, som for alle landsdelsholdene løber fra ultimo august/primo september til senest ultimo maj. Det forventes, at du deltager i de opvisninger, stævner, ekstratræninger og arrangementer, der er i løbet af sæsonen (bl.a. DGI Østjyllands Forårsopvisning den 11.-13. marts 2022, Landsdelsholdsaften den 28. april 2022, ASPIRANTstævne den 22.-24. april 2022 samt DGI’s Landsstævne den 30. juni – 3. juli 2022. Derudover kan der komme enkelte dage med lokalopvisninger. Dit lokale foreningshold skal dog prioriteres først ved eventuelle sammenfald til opvisninger.
 • Du deltager aktivt i de opgaver, der påhviler landsdelsholdene bl.a. i forbindelse med DGI Østjyllands Forårsopvisning. Hvilke dage, dit hold skal hjælpe, informeres du om i starten af sæsonen.
 • Du deltager aktivt i de opgaver, der skal løftes internt på holdet samt deltager i holdets sociale aktiviteter.

 
Til gengæld får du mulighed for at:

 • dygtiggøre dig og få en kvalificeret vurdering af din og dit holds indsats
 • være en del af et aktivt gymnastikmiljø med hyggeligt samvær og kammeratskab på tværs af lokalforeninger
 • få oplevelser i form af deltagelse i stævner og opvisninger

 
Landsdelsholdene har til formål at samle gymnaster og instruktører fra landsdelsforeningens lokalforeninger for at:

 • inspirere og dygtiggøre dem som gymnaster
 • motivere dem til at tage del i instruktør- og lederarbejdet i foreningerne for på den måde at være med til at forme og videreudvikle kvalitetsgymnastikken i DGI Østjylland

Anne Schaltz Eriksen, Trine Kastbjerg

Træningssted og -tid 
YNGLINGEholdet træner udvalgte søndage kl. 14.00-17.00 på forskellige lokationer i Østjylland. 

Træningsdatoer (forbehold for ændringer): 
Dato og lokation følger.

Vi deltager desuden til DGI Østjyllands Forårsopvisning den 11.-13. marts 2022, Landsdelsholdsaften den 28. april 2028, ASPIRANTstævne den 22.-24. april 2022 samt Landsstævne den 30. juni – 3. juli 2022.

Prøvetræninger 
De første 2 gange er prøvetræninger, hvorefter tilmeldingen er bindende. 
For at sikre sig en plads, anbefales det at tilmelde sig holdet, når tilmeldingen åbner. Finder man efter prøvetræningerne ud af, at holdet ikke er noget for én, melder man afbud via linket, der fremgår i bekræftelsesmailen, man modtager ved tilmelding. Ved framelding inden for afbudsfristen (den 1. september), tilbageføres pengene til det dankort, som blev brugt ved tilmelding.

DGI Landsstævne 2022 
Det forventes at ASPIRANTholdet er et af de mange hold der deltager til DGI's Landsstævne den 30. juni -3. juli 2022 i Svendborg. 

Kontingentsats 
Kr. 950,- for hele sæsonen 
Kontingentprisen er ekskl. evt. udlandsrejse. Derudover kan der forekomme ekstraudgifter ifm. sociale arrangementer. 
Sidste frist for tilmelding og betaling af kontingent er 15. oktober 2021.

Holdkonto 
Ud over kontingentet kommer der udgifter til: Stævner, transport til stævner, opvisningstøj, overnatninger, ekstratræning, fælles arrangementer, evt. håndredskaber mv. Udgifterne varierer fra år til år og ligger typisk mellem kr. 1900,- og kr. 2200,-. 
Betaling til holdkontoen foregår i rater. Se betalingsplan nedenfor. 
Manglende betaling til holdkontoen medfører framelding af holdet.

Betalingsplan, afbud og framelding 
Betalingsplan følger. 
 
 
For alles skyld møder alle op hver gang. Evt. afbud skal meddeles via Holdsport i så god tid som muligt. 
Landsdelsholdene repræsenterer DGI Østjylland og er dermed foreningens ansigt udadtil. At få et landsdelshold til at fungere er et teamwork, hvor alle spiller en vigtig rolle; hvis en gymnast mod forventning på grov vis modarbejder dette, kan vedkommende af instruktører og Landsdelsholdsudvalget i samråd frameldes holdet.
 
 
Evt. framelding af holdet skal ske skriftligt til mikkel.staall.reiche@dgi.dk samt til instruktørerne. 
Doping medfører framelding af holdet. 
 
 
Covid-19

Herunder finder du særlige retningslinjer, som du som gymnast bedes sætte dig ind i forbindelse med deltagelse på et landsdelshold. Instruktørerne på holdet vil sørge for, at gymnaster kan færdes trygt mellem hinanden med øget fokus på hygiejne og begrænset kropskontakt.

 • Hold dig hjemme, hvis du har symptomer som feber, løbende næse, hoste og muskelømhed – også hvis du har milde symptomer.
 • Sørg for at du er klar. Du er omklædt hjemmefra, har fyldt drikkedunk med navn på, medbringe evt. håndklæde til at tørre sved af med.
 • Sørg for at du tager hjem/bliver hentet umiddelbart efter træningen.
 • Hold dig orienteret i forhold til rejsevejledninger, hvis du har været uden for landets grænser.
 • Hold dig opdateret i forhold til generelle retningslinjer fra myndighederne

Landsdelsholdsudvalget kan kontaktes på: ldh@dgioj.dk 
 
Kontaktperson i DGI Østjylland

Mikkel Staall Reiche, tlf. 7940 4333 / mikkel.staall.reiche@dgi.dk

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer