FED Drengegymnastik

Hvornår
28. maj 2023 kl. 10:30 til 14:00
Hvor
Sorø Gymnastikefterskole, Topshøjvej 50, 4180 Sorø, Danmark
Hvem
Trænere, begynder, letøvede, øvede

Nummer
2023 17 55 2099

Vær med, når vi sætter fokus på ”Fed drengegymnastik, fremtiden med drenge i gymnastik og hvad kan vi gøre?”.

Drenge sammenligner, efterligner og higer efter at opnå hvad andre kan, og en fantastisk energi kan opstå når det rigtige træningsmiljø skabes.

Drengegymnastik er fedt, det er sejt, sundt, hårdt og i den grad stimulerende for drenge. Drengegymnastik kan noget andet end andre idrætsgrene, og det er vigtigere end nogensinde før at kæmpe for. Vi ved alle, at drengegymnastikken har svære vilkår, og vi bliver nødt til at skabe et større samarbejde mellem foreninger og efterskoler for at skabe nogle gode tilbud til drengene. Heldigvis trives drengekulturen i mange foreninger, hvor mange drenge er med til træningerne, men der er desværre også foreninger med få drenge, hvor det er svært at få dem til at komme igen.

Når drenge træner gymnastik med andre drenge, så styrker de deres evne til at indgå i et fælleskab og deres kropslige kompetencer styrkes - og der kan tiltider være en stejl indlæringskurve. 

Vi vil gerne med denne fokusdag sætte spot på den fede drengekultur. En kultur hvor drenge mødes i et træningsmiljø med fokus på leg, styrke, fællesskab, teknik, udholdenhed, konkurrence og vildskab.

Formålet med fokusdagen er

  • At styrke drengegymnastikken
  • At flere drenge vælger at gå til gymnastik i en forening og tage på efterskole og kommer tilbage til foreningerne igen
  • At de drenge, der allerede dyrker gymnastik, bliver bekræftet i, at det er fedt og får øjnene op for, at mange andre drenge også dyrker gymnastik
  • At drengene kan sammenligne sig og efterligne drenge fra andre foreninger og dermed styrke deres motivation
  • At instruktører bliver inspirereret af hinanden
  • At lave endnu federe drengegymnastik
  • At foreninger og efterskoler får et fælles fokus på at styrke drengegymnastikken

Hvad kommer du til at opleve? 
Det bliver en dag, hvor vi skal se nogle drenge lave fed drengegymnastik (og parkour). Vi skal snakke om, hvor drengene synes, det er fedt - og hvordan vi kan få den samme energi hjem i foreningerne. Samtidig med fokusdagen har Sorø Gymnastikefterskole to drenge-arrangementer, som vi bruger til at snakke ud fra. 
Valby IF kommer og fortæller deres historie med at få 120 drenge i deres forening samt nogle dygtige instruktører, som har været med til DGI's drengesatsning "10.000på10".

Vi glæder os til at ser jer til en dag med masser af erfaringsudveksling, inspiration af øvelserne som laves i springcenteret, en snak om hvordan får vi opkvalificeret trænerne og selvfølgelig en masse drengesamarbejde foreningerne imellem. 
  
Fokusdagen er for bestyrelsesmedlemmer, trænere og alle som brænder for fed drengegymnastik.

Arrangementet laves i samarbejde med Sorø Gymnastikefterskole.

Tag drengene med 
I er meget velkommen til at tilmelde drenge til efterskolens åbne træning, som foregår samtidig med fokusdagen. Så kan I efterfølgende bruge dem som inspiration eller hjælp ude i foreningen. 
https://soroefterskole.dk/arrangement/aaben-drengetraening 
https://soroefterskole.dk/arrangement/aaben-parkourtraening

Rasmus Sinding

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer