5 tips til mere team spirit

Få instruktørens bedste tips til, hvordan du med planlægning og faste rammer booster fællesskabet på dit hold.

Opstart af et nyt hold? Er du ny instruktør? Eller trænger de sædvanlige grupper til at blive rystet sammen? Få 5 tips til den bedste sæsonopstart nederst på siden! Foto: Lars Horn

Som instruktør lægger du de første og vigtige byggesten for resten af sæsonens team spirit! 

Det er megavigtigt at dyrke fællesskabet. Det betyder alt, at vi har det godt sammen

Stefanie Sandbæk Kristensen, instruktør i Thisted Gymnastik og Idrætskultur

Sådan siger Stefanie Sandbæk Kristensen, som træner både børn, unge og voksne. Og selvom hendes model til at booste sammenholdet stammer fra hendes tid på Juniorholdet, så holder hun fast i den - også når hun træner voksne.  

"På Juniorholdet bor børnene langt fra hinanden og går på forskellige skoler. Derfor kobler jeg dem sammen på kryds og tværs til leg og øvelser, så de lærer hinanden at kende."

Sæt rammen

Opskriften på sammenhold har ifølge hende to ben: Leg og planlægning.

"Hvis jeg siger ’gå sammen 2 og 2’, så snupper de veninden lige ved siden af. Derfor sætter jeg mig inden hver træning og finder ud af, hvor de kommer fra og så sætter jeg dem sammen, så de altid kommer sammen med en, de ikke kender så godt," siger Stefanie Sandbæk Kristensen. 

Og det gør hun lige meget, om der er 19 eller 70 til træning. Ved at sætte hold og planlægge leg og samarbejdsøvelser, lærer de hinanden at kende på kryds og tværs.