Akrobat skatede på motorvejen for at nå til International GymShow

Alle artister til International GymShow 2018 er ved at være landet. Men for Dan Cave-Walker gik turen til Danmark ikke helt som planlagt.

Dan og Rhiannon Cave-Walker optræder i en akrobatisk håndstandsduo. Deres evner bygger især på deres indbyrdes tillid. Foto: Anders Grønbæk

Forberedelserne til International GymShow 2018 er i fuld gang. I Arena Næstved er de første artister ved at øve deres indslag igennem. De er ankommet fra hele verden i løbet af de sidste par dage. 

Læs også: Tillid fra forhold styrker akrobatikken

For Dan Cave-Walker blev det dog en noget hektisk tur fra England til Danmark. Han var ellers i god tid på vej mod lufthavnen, men et større uheld gjorde, at han sad fast i trafikken i halvanden time. 

”Uheldet var ret tæt på lufthavnen, så jeg havde ikke langt igen. Men trafikken stod stille, så jeg kunne ikke komme frem,” siger artisten.

Blev stoppet af politiet

Derfor tog han utraditionelle metoder i brug for at nå sit fly. 

”Jeg stod ud af taxaen, og så spurtede jeg ned ad motorvejen på mit skateboard i et kvarters tid for at nå det,” siger Dan Cave-Walker.

Jeg nåede ombord på flyet to minutter, inden det skulle lette. Alle klappede også, da jeg kom ind

Dan Cave-Walker, artist ved International GymShow 2018

Men dramaet stoppede ikke der. For ved ulykkesstedet stod politiet, og de var ikke klar til at lade Dan Cave-Walker skate forbi.

”Politiet stoppede mig og ville give mig en bøde. Men uheldet var ret slemt, så de havde nok at se til. Ellers tror jeg ikke, jeg havde fået lov til at køre videre,” siger han.

Læs også: Diabolo-jonglør: Det handler ikke om antal, men om teknik og idéer

Han slap med skrækken og fik ikke nogen bøde. Til gengæld fik han trætte ben og et par oplevelser med i bagagen.

”Hele vejen troede jeg, at jeg ikke ville nå det. Men jeg nåede ombord på flyet to minutter, inden det skulle lette. Alle klappede også, da jeg kom ind,” siger Dan Cave-Walker lettet.

Showet skal give humøret et boost

Dan Cave-Walker er bare en af otte forskellige udenlandske indslag, der er med i International GymShow 2018 foruden de tre seneste DGI Verdenshold. Han skal optræde i en akrobatisk håndstandsduo sammen med sin kone Rhiannon Cave-Walker.

Ud over akrobatik byder showet på jonglering, dans, springgymnastik og skate. Koreograferne vil give publikum et humørløft, når de går fra showet.

”Folk skal både føle sig opløftet og oplyst og have fået en god oplevelse gennem showet,” siger Kirstine Mielcke-Hansen, koreograf på showet.