Børnene springer ind i gymnastikken

DGI Gymnastik har fået 8.202 nye medlemmer i alderen op til 12 år. Forklaringen kan være både synlighed og nye tilbud til særlige målgrupper.

De nye medlemmer i alderen 0-12 år kan skyldes, at foreningerne stiller nye tilbud til rådighed for børnene. Foto: Bent Nielsen. Arkivfoto

Der er kommet en del nye medlemmer i DGI Gymnastik det seneste år – hele 8.202 børn i alderen op til 12 år, har nemlig meldt sig ind i en gymnastikforening.

Pigerne udgør langt størstedelen af de nye gymnaster – det er nemlig 7.187 af de nye i aldersgruppen, der er piger.

”Hovedsageligt får vi piger ind i vores klub, mest fordi tilbuddene ikke henvender sig specifikt til drengene,” siger Helene Træholt Jensen, formand for Gug Gymnastikforening.

Gør foreningen synlig

Forklaringen på hvorfor denne aldersgruppe stormer ind i gymnastikken, kan være svær at sætte fingeren på. Men noget tyder på, at det handler om at være synlig i lokalområdet.

”Vi har været meget målrettede på at få nye medlemmer ind i år. Vi vidste at der var grundlag for at oprette nye hold, for vi har haft ventelister i et stykke tid,” siger Lisbeth Blom, formand for Farum Gymnastikforening.

Vi laver hele tiden nye børnehold, i stedet for at holde os til de samme

Helene Træholt Jensen, Gug Gymnastikforening

Derfor har foreningen været ude at rekruttere op mod 30 nye instruktører og hjælpeinstruktører. Desuden har de indsat annoncer i lokalavisen to gange og gjort opmærksom på klubben både på hjemmeside og Facebook.

Begynd tilmeldingen tidligere

”Vi har også startet tilmeldingen tidligt, så børnene kan nå at melde sig til inden sommerferien. Det tror jeg har haft en stor betydning,” siger Lisbeth Blom.

Også i Gug har synligheden haft noget at sige. Det er mest på grund af foreningens ropeskipping hold, der får en del opmærksomhed, fordi de er dygtige til konkurrencer.

”Ropeskipping bliver mere og mere populært i vores forening. Det er klart, at når holdet kommer i medierne, så får vi også flere medlemmer,” siger Helene Træholt Jensen.

God idé at starte nye hold

En anden forklaring kan være, at en del nye ting trækker de 0-12 årige ind i gymnastikken.

”Vi laver hele tiden nye børnehold, i stedet for at holde os til de samme. For eksempel laver vi et Jumping Fitness-hold for børn nu, fordi det har været en succes hos de voksne,” siger Helene Træholt Jensen fra Gug Gymnastikforening.

Farum Gymnastikforening har også gode erfaringer med at lave nye tiltag.

”Vores parkourhold er blevet fordoblet på et år, det er gået fra 75 til 150 medlemmer. Det er faktisk primært drenge, så hvis du har mulighed for at starte et parkourhold op, kan det give endnu flere nye drengemedlemmer,” siger Lisbeth Blom.