Danser til DGI International GymShow 2019: Publikum skal mærke magien

Charity Anderson føler sig fri, når hun danser. For hende spiller følelser en vigtig rolle, når hun går på gulvet, og det skal overføres til publikum til DGI International GymShow 2019.

"Publikum skal mærke magien og følelserne, og de skal forstå den historie, som vi fortæller,” siger Charity Anderson, der danser til DGI International Gymshow 2019. Foto: Andreas Merrald

DGI International GymShow byder igen i år på mange forskellige stilarter inden for bevægelse, der skal vise det flotteste, mest kunstneriske, som gymnastikkens verden har at byde på netop nu.

Én af de bevægelsesformer er dansen, og det kommer Charity Anderson til at stå for sammen med sin dansepartner Jaxon Willard.

Den 19-årige danserinde har brugt dansen som udtryksform siden hun var to år gammel. Når hun danser, har hun mulighed for at få følelserne ud af kroppen.

”Jeg har altid været bedre til at udtrykke mig gennem dans end med ord. Jeg føler, at jeg kan udtrykke alt, hvad jeg har brug for at udtrykke. Uanset om det er kærlighed, vrede, glæde, frygt eller hvilken som helst anden følelse,” siger Charity Anderson.

Dansen skal skabe magi på gulvet

Hun håber på, at publikum til DGI International GymShow vil kunne mærke de samme følelser, som hun selv mærker når hun laver opvisning.

”Forhåbentligt vil publikum se den forbindelse, min partner og jeg har på dansegulvet, og hvordan vi smelter sammen til ét menneske – det er dansens magi! De skal mærke magien og følelserne, og de skal forstå den historie, som vi fortæller,” siger Charity Anderson.

Netop den følelsesladede dans var det, der fik Charity Anderson til at nå frem til finalen af den amerikanske dansekonkurrence World of Dance, hvor hun sammen med sin dansepartner endte på en samlet tredjeplads. De opnåede også en perfekt score undervejs i konkurrencen – noget der hverken er set før eller efter i World of Dance.

Charity flyver når hun danser

Charity Andersons tidlige trin på dansegulvet skete helt naturligt. Hun er nærmest opvokset i sin mors dansestudie, og moren underviste faktisk i dans helt frem til niende måned af graviditeten.

”Flere af mine søskende har været med i danseprogrammer på TV, og jeg har altid set meget op til dem og deres succes. Fordi jeg er så konkurrencelysten, så ville jeg være mindst ligeså god som dem. Mit yndlingssted har altid været på dansegulvet eller scenen,” siger Charity Anderson.

For hende handler glæden i dansen først og fremmest om muligheden for at udtrykke sig. Men det handler også om, hvad dansen gør ved hende.

”Når jeg danser, føler jeg mig fri, næsten som om jeg flyver. Jeg føler glæde og selvsikkerhed, og jeg føler mig også tættere knyttet til mig selv og min spiritualitet. Jeg skal være åben, så jeg kan skabe forbindelse til publikum, til min partner og til de andre på gulvet. Men det vigtigste er, at jeg er i kontakt med mine egne følelser og tanker,” forklarer Charity Anderson.