DGI International GymShow: Koreografer i verdens største slikbutik

Der har været frit valg blandt verdens bedste gymnaster, når Lærke Poulsen og Tobias Kobborg har sat holdet til International Gymshow 2019. De to koreografer lover stemning og masser af nye elementer.

Lærke Poulsen og Tobias Kobborg er koreografer ved International Gymshow 2019. Foto: Andreas Merrald

Selv om sommeren går på hæld og dagene begynder at blive kortere, så har du stadig noget at glæde dig til. DGI International GymShow 2019 afholdes nemlig i november og lægger denne gang vejen forbi Næstved, Kolding og Holstebro.

Showet er allerede ved at tage form, og du kan se frem til artister fra hele verden, der har det bedste med fra deres område inden for bevægelse.

De to koreografer, Lærke Poulsen og Tobias Kobborg, kan selv næsten ikke vente.

”Vi har stået over for verdens største slikbutik inden for gymnastik og bevægelse, og vi har kunnet vælge, lige hvad vi ville have,” siger Tobias Kobborg.

Og Lærke Poulsen er enig:

”Ja, det bliver en god slikpose,” siger hun med et grin.

Kunst spiller en central rolle

Koreograferne har taget udgangspunkt i, at bevægelse er en kunstform. Derfor bliver kunsten også omdrejningspunkt for DGI International GymShow 2019, hvor de vil inddrage nye elementer, så bevægelsesformerne og kunsten forbindes.

Hvad de nye elementer er, må publikum vente i spænding på, indtil showet får premiere. I mellemtiden lover koreograferne, at DGI International GymShow 2019 bliver ventetiden værd.

”Vi har tænkt meget over, hvordan vi bryder med det, som publikum forventer. Denne gang vil vi gerne have, at de føler, at de bliver en del af oplevelsen på gulvet,” forklarer Lærke Poulsen.

En af grundstenene i DGI International GymShow er, at der bliver skubbet til grænserne for, hvad gymnastik kan være. Det forsøger koreograferne at leve op til ved at inddrage mange forskellige stilarter inden for bevægelse.

”Den mest simple måde at udfordre gymnastikverdenen er at finde nogle professionelle rundt omkring i verden og lade dem vise, hvad de kan. Men vi vil også gerne vise gymnastik-Danmark noget mere løst, og at alt ikke behøver at være perfekt. Det handler om glæden i bevægelsen,” fortæller Tobias Kobborg.

Publikum skal mærke stemningen

Lærke Poulsen og Tobias Kobborg er begge tidligere verdensholdsgymnaster, og de kender hinanden fra deres rejse med DGI Verdensholdet hold 10. Derfor ved de også, at DGI International GymShow ikke kun er et fantastisk show for publikum. Det er også noget særligt for de verdenshold, der er med.

”Showet giver verdensholdene mulighed for at mødes og vise deres serier igen. De får endnu en chance for at mærke suset, der er ved at stå på gulvet,” siger Lærke Poulsen.

Den stemning, som verdensholdene og de andre artister skaber på gulvet, håber de to koreografer på, kan give publikum en anderledes oplevelse.

”Der kommer til at være en helt særlig følelse og stemning, som publikum kommer til at mærke. De kommer nok ikke til at klappe så meget, fordi de bliver helt opslugte af showet,” joker Tobias Kobborg.

Men publikum har masser at se frem til, selvom klappemusklerne ikke får så meget motion.

”Det bliver et helstøbt show med fede spændingskurver undervejs. Vi har valgt de artister, som vi allerhelst selv ville se, hvis vi var publikum. Og de er sindsygt dygtige, de artister, vi har med i år,” siger Lærke Poulsen.