Drenge var vilde med gymnastik-eksperiment

Drengene skabte selv indhold i gymnastikken med egne moves, attitude og nul regler, da DGI, FaceOff og PE Redskaber lavede workshop på Ikærskolen.

Det handler om at eksperimentere - og om masser attitude. Og det er en fest! Foto: Gitte Stounberg

“Wow, wow!”

“Det var pisse sejt!”

“Yes sådan!”

Musikken er høj. Men drengene råber højere, og de begejstrede udtryk er der mange af. De har sved på panden.

10.000 drenge på 10 dage

Vi befinder os på Ikærskolen i Give. Lige nu er 30 drenge ved at øve spring på den store airtrack midt i hallen. Niveauet er vidt forskelligt. Men det er okay, for i dag er der ikke noget der er rigtigt og forkert. Det handler ikke om at være perfekt. Det handler om at prøve sig selv af.

I kender alle sammen en kolbøtte, og I ved måske, hvordan man laver den helt perfekt. Men det er ikke det, vi skal lave i dag

Gymnastikinstruktør til workshop på Ikærskolen

Drengene deltager i et eksperiment, hvor målet er at få 10.000 drenge fra hele Danmark til at teste en mere street-inspireret form for gymnastik i løbet af 10 dage. DGI, FaceOff og PE Redskaber står bag. I dag skal der afholdes fire timers workshops på Ikærskolen. 95 drenge fra 3.-6. klasse deltager.

Og de tre instruktører, Simon Nissen, Morten Seeberg og Mikkel Andersen, gør deres bedste for at vise, hvorfor gymnastik er en fed sport.

Alle kan være med

Der er ikke nogen, der sidder på bænken. For alle kan være med og udfordre sig selv på det niveau, de nu er på.

“I kender alle sammen en kolbøtte, og I ved måske, hvordan man laver den helt perfekt. Men det er ikke det, vi skal lave i dag. Vi skal rulle, og det skal være lige præcis, som I synes,” forklarer en af instruktørerne og viser et par forskellige måder at rulle på.

Jeg er overrasket over, hvor lidt der skal til. Det er jo ikke raketvidenskab. Men det er fedt. Det er rigtig fedt

Annie Reimer Lund, formand i Give IF

Der bliver skruet op for musikken, og drengene ruller rundt, lige og på skrå. Og så er stilen sat for resten af workshoppen. De former selv indholdet. De når blandt andet at bygge en bane, eksperimentere med at kaste med hinanden og lave et tårn.

Tid til show off

I slutningen af workshoppen er der sat tid af til show off. Drengene skal vise hinanden, hvad de har lært. De får 30 sekunder, så det går stærkt.

“Husk at heppe, hvis I ser noget fedt,” råber den ene instruktør. Og det gør de. Og de klapper og bakker hinanden op med tilråb.

Det er med røde kinder, at drengene går ud af hallen. Om lidt skal der en ny flok ind. Annie Reimer Lund, der er med i bestyrelsen for den lokale idrætsforening, Give IF, har set med fra sidelinjen for at se, om foreningen kunne blive inspireret af den mere street tilgang til gymnastik. Og hun er slet ikke i tvivl om, at drengene har haft en fed oplevelse:

“Jeg er overrasket over, hvor lidt der skal til. Det er jo ikke raketvidenskab. Men det er fedt. Det er rigtig fedt.”