En gymnastikoplevelse af de helt store

16-årige Cecilie var blandt 90 unge, der sidste sommer var på DGI’s Vingstedkursus – et ophold hun fik for en særlig flot indsats.

Vingstedkursut giver gode oplevelser sammen med andre Foto: Arkivfoto

Det bedste er helt klart fællesskabet. Du er afsted sammen med andre unge, der har gymnastik som interesse, så du ved på forhånd, I har noget til fælles.

Cecilie Schmidt, deltager på Vingstedkurset 2014

"Det var en rigtig dejlig oplevelse, lidt som et mini-efterskoleophold." Sådan beskriver Cecilie Schmidt Vingstedkurset, som hun var med på sidste sommer.

Vingstedkurset er en blanding af et kursus og en sommerlejr for unge i alderen 14-17 år. For at komme med skal de unge indstilles af ledelsen i deres forening, for Vingstedkurset er en form for belønning til gymnaster, instruktører og hjælpeinstruktører, der har gjort en særlig indsats i deres forening.

Gymnastik og hygge

"Vi lavede masser af gymnastik, både rytme og spring, og vi lærte meget om at være instruktør og om at forebygge skader. Og vi hyggede os sammen," fortæller Cecilie, der sammen med tre andre fra Haderslev GF var indstillet af sin ledende instruktør.

"Jeg havde ikke hørt om Vingstedkurset, før jeg blev indstillet, men på kurset blev det klart, at vi var særligt udvalgte, og at det var en form for gave fra foreningen," fortæller Cecilie.

Vingstedkursus 2013Vingstedkursus 2013Foto: Arkivfoto

Verdensholdsgymnaster underviser

Det er tidligere gymnaster fra DGI Verdensholdet, der står for undervisningen på kurset, og for Cecilie var det med til at gøre ugen til noget specielt.

"Verdensholdet er jo det højeste, man kan opnå som gymnast. Dem ser man op til," siger Cecilie og forklarer, hvordan verdensholdsgymnasterne trak deres viden og erfaring fra deres rejser ind i undervisningen og var enormt inspirerende.

Fedt fællesskab

For Cecilie og de andre deltagere betød Vingstedkurset starten på mange nye venskaber. Til spørgsmålet om, hvad der var det bedste ved at være afsted, kommer svaret uden tøven:

"Det bedste er helt klart fællesskabet. Du er afsted sammen med andre unge, der har gymnastik som interesse, så du ved på forhånd, I har noget til fælles. Det er svært at forklare for andre, men det er som et mini-efterskoleophold," siger Cecilie.