International GymShow 2018 er skudt i gang

Efter premieren på International GymShow 2018 står det klart, at publikum får en fantastisk oplevelse. Op til showstart havde koreograferne dog stadig sommerfugle i maven.

Kirstine Mielcke Hansen og Lasse Søbye Philipsen har knoklet det sidste døgn for at få showet til at hænge sammen. Foto: Anders Grønbæk

Artisterne ligger på madrasser rundt omkring i hallen. Koreograferne sidder med hovederne i computerne og snakker stille sammen. Crewet konferer stille over deres headsets for at få det sidste lys på plads.

Læs også: Akrobat skatede på motorvejen for at nå til International GymShow

Der er to timer til showstart. Roen er faldet over Arena Næstved, der ellers det sidste døgn har været præget af et stramt skema, engagerede mennesker og fantastiske kunstneriske udfoldelser. Nu er der ikke flere rettelser. Nu er der kun showstart.

”Generalprøven gik overraskende gnidningsfrit. Alle gjorde det, de skulle, og det eneste vi skal nu, det er at ordne noget af det bagved. Vi har stadig mange sommerfugle i maven, men der er knap så meget hjertebanken,” siger Kirstine Mielcke Hansen, den ene af koreograferne til showet.

Kun et døgn til at øve showet

Sammen med den anden koreograf Lasse Søbye Philipsen har Kirstine Mielcke Hansen brugt halvandet år på at forberede sig på International GymShow 2018. Men faktisk har de kun haft lidt over et døgn til at øve showet igennem med artisterne, fordi de er fløjet til Danmark fra steder i hele verden kun en dag inden første show. 

Når publikum går hjem, skal de have grint, men de skal også have haft hjertet helt oppe i halsen

Kirstine Mielcke Hansen, koreograf på International GymShow 2018

”Det sidste døgn har været meget vågent og fokuseret. Vi har ikke sovet meget mere end to-tre timer i nat, fordi der har været så meget træning. Men det er et kontrolleret virvar,” siger Kirstine Mielcke Hansen. 

Men det hårde arbejde har været det hele værd. Koreograferne har nemlig sat et show i verdensklasse sammen til publikum.

”Vi har virkelig fået nogle vilde internationale artister med. De er så dygtige og præcise alle sammen, og det står helt klart nu. Verdensholdene er også blevet endnu bedre, og det er virkelig dejligt at se,” siger Kirstine Mielcke Hansen.

Læs også: Diabolo-jonglør: Det handler ikke om antal, men om teknik og idéer

Publikum skal både gispe og grine 

Hvert andet år samles nogle af de dygtigste artister fra hele verden til International GymShow. Meningen med showet er, at det skal imponere og inspirere publikum. I år vil koreograferne gerne give publikum en helt unik oplevelse.

Artisterne har virkelig overpræsteret

Kirstine Mielcke Hansen

”De skal have en fornemmelse af opløftelse. De skal gennemvarmes på sådan en kold januaraften. Og så skal de gerne blive lidt glade i låget. Når de går hjem, skal de have grint, men de skal også have haft hjertet helt oppe i halsen,” siger Kirstine Mielcke Hansen.

Og noget tyder på, at det er lykkedes. Til premieren grinte publikum både med Verdenshold 11, hvis drenge gav den som linedansere. Men der blev også gispet til synet af Barcode, der med deres russiske barre sender en gymnast syv meter op i luften.

Kirstine Mielcke Hansen er også tilfreds lige inden premieren.

”Alt det vi har været i tvivl om, det har artisterne vist os, at vi ikke behøver at være bekymrede for. De har virkelig overpræsteret,” siger hun.

International GymShow 2018 i tal

3 shows afholdes i Næstved, Herning og Odense i løbet af den sidste weekend i januar 2018. 

80 artister er med i showet, bestående af 19 internationale artister og 61 verdensholdsgymnaster.

37 mennesker er med i crewet bag og står for lys, lyd, planlægning, koreografi og alt andet bag showet.

26 køller indgår i showet sammen med 9 bolde.

200 stjernekastere skal lyse salen op i løbet af de tre shows. 

288 mandetimer bliver der brugt fra start til slut på at sætte lyd- og lysudstyr op, pakke det ned, sætte det op igen osv.

24 timers øvetid har artisterne i alt til at øve deres egne indslag, overgange og fælles indslag.