”Man er sammen med sine venner, ikke sit hold”

Aarhus Aspiranthold er tidligere blevet kåret som Danmarks hyggeligste aspiranthold. Gymnasterne selv mener, at holdets stemning er det afgørende for deres gode træningsmiljø.

Gymnasterne på Aarhus Aspiranthold er gode til at være sociale, også uden for træningstiden. Det bidrager til deres gode træningsmiljø. Foto: Bent Nielsen

Et horn lyder og samtlige gymnaster i salen begynder at klappe og huje. Det gør gymnasterne på Aarhus Aspiranthold nemlig hver gang en af holdkammeraterne lærer et nyt spring. Hornet, klappen og hujen er blot nogle af de ting, Aarhus Aspiranthold gør, for at opretholde et godt træningsmiljø.

”Når man kommer her er man sammen med sine venner og ikke med sit hold,” siger Sofus Thomsen, der er med på holdet for fjerde år i træk.

Foreningsdeltagelse er vigtig

For at være en del af Aarhus Aspiranthold er der krav om, at man skal være aktiv i en forening i forvejen. Det giver en hel anden dynamik på holdet, hvis man spørger gymnasterne.

”Der er en indstilling til, at man giver den gas, uanset hvor god man er. Det gør også at alle kan være med,” siger Sofus Thomsen.

Det skaber også en form for frivillig forpligtelse til deltagelsen, når gymnasterne i forvejen er vant til livet i en forening.

”Der er en bedre motivation. Vi ved, at vi skal lave noget, når vi er her. Og folk kommer kun, fordi de vil være her, og de vil gymnastikken,” siger Kristina Bramsen, der er med på holdet for femte sæson i træk.

Det personlige gør, at man kender gymnasternes grænser. Man får et meget bedre forhold til hinanden, når man tør blande sig i det sociale

Rune Børgesen, træner

Trænerne blander sig

Aarhus Aspiranthold er også tidligere blevet kåret til ”Danmarks hyggeligste aspiranthold”. Trænerne mener, at netop det er med til at blive ved med at hente nye deltagere til holdet. Men det er i høj grad gymnasterne selv, der sørger for den gode stemning.

”Det sociale fulgte ret meget med holdet. Vi har et udvalg, der hedder Spontan Event Udvalget, og de står for en masse socialt. Det forsøger vi selvfølgelig også at holde liv i,” siger træner Simon Niemann, der i denne sæson har overtaget holdet sammen med træner Rune Børgesen.

Gymnasterne selv mener, at trænerne er med til at skabe den gode sociale stemning.

”De deltager også i vores fester, både i gymnastikregi men også til fødselsdage og andre ting. Det giver et bedre sammenhold, at der ikke er så stor opdeling mellem træner og gymnast,” siger Marie Bernhoff Bay på 21 som er ny på holdet.

Mindre distance giver bedre træning

Træner Simon Niemann mener også, at det er bedre, at der ikke er så stort distance mellem træner og gymnast.

”Jeg føler bedre, at jeg kan sige tingene som de er og samtidig med et smil på læben. Det gør også at gymnasterne får en mere personlig feedback, i stedet for at det bliver maskinarbejde,” siger han.

Træner Rune Børgesen supplerer:

”Det personlige gør, at man kender gymnasternes grænser. Man får et meget bedre forhold til hinanden, når man tør blande sig i det sociale.”