Motionsgymnasten: Det er vigtigt, at det er lokalt

Dorthe Andersen blev instruktør, da det lokale hold ellers så ud til at stoppe. På den måde sikrede hun, at hun stadig havde et sted at gå til gymnastik

Da instruktøren stoppede måtte Dorthe Andersen selv træde til, hvis der stadig skulle være et gymnastikhold i den lokale forening. Foto: Gitte Stounberg

Smidighed, styrke og balance samt masser af bevægelse til god musik.

I Firehøje IF har de et gymnastikhold for voksne, hvor det handler om at få brugt hele kroppen:

"Det er vigtigt at få brugt alle sine muskler. Hvis vi kommer igennem alle muskelgrupper i kroppen, så kan vi meget mere. Og vi kan blive ved med at gøre meget mere. De fleste her er jo bedsteforældre, og vi skal jo gerne kunne lege sammen med vores børnebørn," siger Dorthe Andersen, der er instruktør på holdet.

Det er vigtigt at kende folk

Det var da den tidligere instruktør for det lokale motionshold pludselig stoppede, at Dorthe Andersen trådte til. For ellers ville der ikke have været noget hold:

"Så måtte jeg jo selv gå i gang, så jeg stadig havde et sted at gå til gymnastik," siger Dorthe Andersen og fortsætter:

"Det betyder rigtig meget, at det er lokalt. Så snakker jeg jo lige lidt med både den ene og den anden og den tredje. Man spørger til hinanden, lærer folk bedre at kende, og ved hvem der er hvem. Det er vigtigt i et lokalsamfund som vores."

Man kan selv sørge for at have det godt

Det motiverer Dorthe Andersen at give noget videre. Det at lære andre, at de kan gøre rigtig meget for at have det godt.

Hun fortæller, at hun opfordrer alle gymnasterne på holdet til at gøre en lille ting hver dag for at træne deres balance. At de for eksempel står på et ben, når de børster tænder, eller når de skræller gulerødder. Det handler nemlig om at få de gode vaner ind i hverdagen.

"Motionsgymnastik kan vi bruge hele livet til at beholde en rigtig god form og gøre vores muskler mere smidige. Det er vigtigt, uanset hvilken alder man har, men når man bliver ældre, er det endnu mere vigtigt," siger Dorthe Andersen.

"Det er bare fantastisk at røre hele kroppen."