Opvisningsgymnasten: Jeg bliver høj af det

Et nyt, lokalt opvisningshold i Firehøje IF har fået stor opbakning allerede fra første sæson. For de 27 Rytme Ladies skal det være sjovt at træne samtidig med, at de har et mål.

Selv om der er masser af hygge, så er det også vigtigt at lave noget, der er værd at vise frem for de 27 Rytme Ladies i Firehøje IF. Foto: Gitte Stounberg

Det handler om rytmegymnastik. Det handler om styrke, grundtræning og det at bygge en form op. Og så handler det om kunne lave en flot opvisning.

“Hver aften inden jeg skal sove, ligger jeg og kører serierne igennem i mit hoved,” fortæller Trine Lindekilde og forklarer, hvorfor hun er så vild med at lave opvisninger:

“Det er fedt at vise noget frem, som vi har knoklet på en hel sæson. Det er til opvisningerne, det hele kulminerer. Når vi går på gulvet for at lave det, vi kan lide, så sker der noget magisk. Det er virkelig et sus. Og jeg bliver høj af det”

Det betyder noget, at det er lokalt

Trine Lindekilde har indtil denne sæson dyrket gymnastik på et opvisningshold i en anden by i seks år. Men da hun hørte, at Rytme Ladies skulle starte i lokalområdet, samtidig med at det andet hold fik en ny instruktør, var hun ikke i tvivl:

“Det var bare det, jeg skulle. Det her er mere lokalt, og så lærer jeg også nogle flere fra området at kende,” siger hun og fortæller, at hun følges med sin nabo.

Rytme Ladies er et nyt hold, der er i gang med sin første sæson. Der bliver grinet og sludret en del i løbet af træningen. Holdet er i gang med at lære en ny boldserie, og begejstringen er stor, når det lykkes alle at komme igennem serien uden at tabe en bold.

Fællesskabet og nye traditioner

For Trine Lindekilde betyder det noget, at der er et mål med at gå til gymnastik. Noget at træne op til. For der er ikke så meget sløseri, når man skal kunne tingene:

“Der skal meget til, før jeg ikke kommer til træning. For gymnastik er noget, jeg prioriterer højt,” siger hun.

Fællesskabet på det nye hold er så småt ved at blive opbygget. Efter sidste træning blev alle hængende i flere timer for at drikke kaffe sammen, og Trine Lindekilde har allerede flere ideer til traditioner for holdet:

“På mit gamle hold havde vi altid en flaske Ga-Jol med til opvisninger. Så fik vi lige en lille én ude bagved, inden vi gik på gulvet, og så var vi klar til at give den max gas.”