Over 135.000 gymnaster klar til forårets opvisninger

Gymnaster i alle aldre står klar til at indtage gulvene til årets forårsopvisninger rundt om i landet.

DGI forventer, at mere end 135.000 gymnaster deltager i forårets opvisninger

Fra krudtugler til rytmedamer og springgymnaster med fuld skrue. Alle er klar til at vise, hvad de kan præstere til forårets mange opvisninger.

På landsplan forventer DGI, at antallet af gymnaster runder 135.000 til DGI’s forårsopvisninger.

Fest på tværs af generationer

Opvisningerne er kulminationen på flere måneders hårdt arbejde og intens træning for alle uanset alder og niveau.

"Det er helt særligt for gymnastikken, at opvisningen samler alle på tværs af generationer. Og der kan være lige mange sommerfugle i maven, om man er garvet opvisningsgymnast eller skal på gulvet for allerførste gang," fortæller Hanne Lene Haugaard, der er formand for DGI Gymnastik & fitness.

Hun er glad for, at så mange har lyst til at være med til opvisningerne og dermed værne om den særlige gymnastikkultur, der favner bredt.

"Alle viser deres bedste på mange forskellige niveauer, og vi er stolte af at vise bredden af dansk gymnastik," forklarer Hanne Lene Haugaard.

Flere hundrede frivillige

At få forårsopvisningerne stablet på benene kræver mange hjælpende hænder. Både til at planlægge og være tovholdere, til at pakke programmer, styre musik og tage imod publikum. Flere hundrede er involveret i arbejdet med at arrangere opvisningerne rundt om i landet.

"De leverer en kæmpe indsats til glæde for de mange tusinde. Uden dem var der ingen forårsopvisninger,” pointerer Hanne Lene Haugaard, som i øvrigt selv er instruktør og skal med sit hold "Retro-Mix" på gulvet i Aabenraa og i Haderslev.