Her er retningslinjerne for DGI Gymnastikskoler og weekendtræninger

DGI opfordrer idrætsforeningerne til at udskyde eller aflyse sociale arrangementer for at undgå smittespredning.

Sommerens gymnastikskoler står for døren. Og selv om meget bliver som vi kender det, så er der nogle ekstra hensyn der skal tages i år. Foto: Vibeke Green.

Senest opdateret 24. september i forbindelse med, at forsamlingsforbuddet er sænket til 50 personer.

Er du forælder til et barn, der skal på gymnastikskole eller på træningsweekend? Eller skal du selv afsted enten som instruktør eller leder? Så er retningslinjerne fra DGI Gymnastik om gymnastikskoler og træningsweekender herunder en rigtig god idé at have helt styr på.

Hold fast i idrætsaktiviteterne - men undlad sociale aktiviteter 

Børn, unge og voksne kan på alle måder fortsætte med idrætsaktiviteter i foreningerne, så længe retningslinjerne overholdes.

I lyset af, at smittespredningen stiger blandt børn og unge, udsendte undervisningsministeren 23. september en besked til skoler og forældre med opfordring til at undgå yderligere smittespredning.

Men ordlyden i beskeden er desværre blevet misforstået af en del forældre, og DGI og idrætsforeningerne har eksempler på, at det har givet forvirring om, hvorvidt børn og unge skal undgå fritidsaktiviteter. 

Det skal de ikke, præciserer DGI. Træning og idrætsaktiviteter i idrætsforeningerne er - med respekt for de gældende Corona-retningslinjer - vigtig at fastholde.

24. september slog ministeren fast, at beskeden ikke handlede om at undgå idræt i foreningslivet, men om at undgå sociale aktiviteter.  

Og det bakker DGI op om. DGI opfordrer idrætsforeningerne til at udskyde eller aflyse sociale arrangementer for at undgå smittespredning.

Antallet af unge Covid-19 smittede stiger, og derfor opfordrer DGI også trænere og ledere til at tage snakken med unge om at undgå sociale aktiviteter udenfor foreningsregi.