Rulleskøjteduo til DGI International GymShow 2019: Der er altid noget nyt at lære

DGI International GymShow 2019 byder i år på to af de dygtigste rulleskøjteløbere i verden. Michał Sulinowski og Klaudia Hartmanis vil vise deres bedste tricks på inlinere, når de indtager showet.

Der bliver masser af rulleskøjtetricks til DGI International Gymshow 2019.

Når DGI International GymShow 2019 ruller af stablen 15.-17. november, ruller Michał Sulinowski og Klaudia Hartmanis fra Polen på gulvet på rulleskøjter for at underholde publikum med freestyle slalom skating.

Disciplinen er forholdsvis ny, og derfor mener duoen, at publikum har noget i vente, fordi freestyle slalom ikke ses særligt tit, men alligevel er noget, alle kender.

”De fleste mennesker har stået på rulleskøjter før, så de kan relatere til, hvad vi laver på gulvet, og det er også derfor, vi tror, at vi kan fange publikums opmærksomhed. De kommer til at se, at de kan bruge rulleskøjter til meget andet end at komme fra A til B,” siger Michał Sulinowski.

Freestyle udvikler sig hele tiden

Freestyle slalom skating er rulleskøjteløb på en bane med små kegler med lige lang afstand imellem. På banen udfører rulleskøjteløberen eller -løberne forskellige tricks af forskellig teknisk sværhedsgrad. Michał Sulinowski og Klaudia Hartmanis mestrer begge to de helt svære tricks, og som bevis på det, har duoen blandt andet vundet sølv ved verdensmesterskaberne i 2013 og opnået en placering som nummer et på verdensranglisten.

Men selvom de har masser af medaljer og titler med sig, er de bestemt ikke færdige med at udvikle sig.

”Rulleskøjteløb giver os frihed og mulighed for at udtrykke os selv. Der er ingen grænser, og du kan være meget kreativ og gøre, hvad du har lyst til,” fortæller Michał Sulinowski.

Fordi freestyle slalom skating er en forholdsvis ny disciplin i idræt, er det ikke en disciplin, der står stille. Derfor skal duoen hele tiden følge med i, hvad der sker af nye ting.

”I vores idræt er der så mange tricks, og der er altid noget nyt at lære. Det er det, der gør det spændende for mig,” siger Klaudia Hartmanis.

Duoen giver erfaringer videre

Michał Sulinowski og Klaudia Hartmanis mødte hinanden i 2013, og det var senere samme år, at de vandt sølv til verdensmesterskaberne. Siden har de sammen deltaget i mere end 100 konkurrencer og har vundet over 300 titler og medaljer. I dag har de deres egen skole for spirende udøvere af freestyle slalom skating, nemlig Slalom Academy, hvor de deler ud af deres oplevelser.

”Viljestyrke, hårdt arbejde, organisering og passion har bragt os til, hvor vi er i dag. Vi er så glade for at kunne give vores erfaringer og viden videre til alle de fantastiske mennesker, der går på Slalom Academy, og vi er stolte over alle vores elevers succeser,” siger Michał Sulinowski.

Vil du opleve Michał Sulinowski og Klaudia Hartmanis til DGI International GymShow 2019? Du kan stadig nå at købe billetter til showet, hvor du kan opleve blandt andre rulleskøjteduoen, men også dansefænomenet Charity Anderson, cirkusduoen Aaron DeWitt og Colin André-Hériaud samt de seneste to DGI Verdenshold.