Tillid fra forhold styrker akrobatikken

For parret Dan og Rhiannon Cave-Walker har tilliden fra deres forhold hjulpet dem til at nå nye højder i akrobatikkens verden. Oplev dem til DGI’s International GymShow 2018.

Det er ikke kun på scenen, de to artister Dan og Rhiannon er en duo - de er nemlig også et gift par uden for scenen.

Det var lidt af et tilfælde, at det akrobatiske par Rhiannon og Dan Cave-Walker kom til at arbejde sammen som duo. Dan og hans daværende makker i hand-to-hand akrobatik var for nyligt stoppet med at arbejde sammen, og det fik det 25-årige par til at spørge sig selv og hinanden: “Hvorfor prøver vi to ikke at arbejde sammen?”

Læs også: Oplev jonglør-talentet Jimmy Gonzalez til International GymShow 2018

For faktisk havde parret allerede erfaring med at være et par. De havde nemlig igennem de foregående seks år været kærester, og deres forhold uden for scenen skulle vise sig at være en stor fordel i deres professionelle karriere.

“Det har en effekt på vores samarbejde, at vi også har et personligt forhold til hinanden. Det har hjulpet os til at presse igennem og udvikle os hurtigt, fordi der allerede fra start var den nødvendige tillid mellem os. Det var ikke noget, vi først skulle opbygge, og derfor har vi været igennem en hurtig udvikling i forhold til, hvad man normalt ser hos hand-to-hand duoer,” siger Rhiannon Cave-Walker.

International GymShow

Hvert andet år inviterer DGI nogle af verdens bedste artister, gymnaster og dansere til International GymShow for at give danskerne mulighed for at opleve performances i alle afskygninger i verdensklasse.

2018-udgaven løber af stablen i den sidste weekend i januar næste år, hvor du kan opleve showet tre forskellige steder i Danmark:

Fredag den 26. januar 2018 i Arena Næstved i Næstved.

Lørdag den 27. januar 2018 i Jyske Bank Boxen i Herning

Søndag den 28. januar 2018 i Odense Idrætshal i Odense V.

Køb din billet her, hvis du endnu ikke har sikret dig én.

Dynamisk akrobatik i vente

Og derfra har det taget fart. Med en solid portion tillid fra parforholdet har parret nemlig hurtigt kunne kaste sig over at udforske deres akrobatiske formåen. Og netop det at kalde sig for akrobater betyder meget for dem begge.

“Når jeg fortæller folk, hvad jeg laver, plejer jeg at sige, at jeg er akrobat. Jeg siger ikke, at jeg er gymnast eller cirkusartist, fordi jeg oplever, at folk ofte forbinder bestemte stereotyper med de to mærkater. Vi laver akrobatiske bevægelser, som presser vores kroppe til at yde det maksimale - og derfor er vi akrobater,” siger Rhiannon Cave-Walker.

Både Dan og Rhiannon Cave-Walker er uddannede fra cirkusskolen DOCH, School of Dance and Circus, i Stockholm, og til daglig arbejder de sammen med fire andre artister og en musikant om cirkuskollektivet Fauna. Mens Dan begyndte sin karriere som 7-årig, begyndte Rhiannon allerede at udforske akrobatikkens verden, da hun var fire år gammel.

Og snart vender de tilbage til de nordlige breddegrader, hvor de blev uddannet. I det nye år bliver det nemlig muligt at opleve duoen Rhiannon og Dan Cave-Walker, når de gæster DGI’s International Gym Show 2018, der løber af stablen flere steder i Danmark i slutningen af januar.

“Til International Gym Show laver vi vores duo-performance, som er en intens act med dynamisk akrobatik og flydende koreografi. I virkeligheden er det en demonstration af den tillid og kærlighed, som Dan og jeg har sammen,” siger Rhiannon Cave-Walker.

Læs også: Artister: Ved hvert show er vi bevidste om faren

“Vi vil gerne give folk wow-faktor og have dem til at udbryde “wow!”, når det ser ud som om, at jeg falder. Men samtidig skal publikum også føle sig trygge. De skal stole på os og stole på det, vi laver”

Rhiannon Cave-Walker, akrobat

Lover wow-faktor og gensidig tillid til show

Mens Rhiannon er handbalancer, var Dan oprindeligt hand-to-hand flyer, hvilket betyder, at han var den øverste - der “fløj” - ved hjælp af hans tidligere partners krop. I dag er det hans krop, der “flyves” på, når Rhiannon ved hjælp af Dan når både nye højder og nye dybder i sine kropsudfoldelser.

Som tilskuer bliver man både opslugt af den fængslende kontrol og ro, der opstår, når de to balancerer sammen, hver for sig, på hinanden og under hinanden - og også af det sus, det giver i maven, når Rhiannon lader sig falde - og gribe - af Dan.

Selvom de to akrobater begyndte deres professionelle samarbejde ved et tilfælde, så udvikler de sig fortsat både professionelt og privat. Det sidste år har de turneret i flere forskellige lande med deres akrobatiske show, og samtidig er de også i dag mand og kone, der deler efternavn.

De ser begge frem til showet i Danmark, hvor de lover publikum, at flere følelser aktiveres, når de fremfører deres act, der både skal symbolisere tillid og kontrol.

“Vi vil gerne give folk wow-faktor og have dem til at udbryde “wow!”, når det ser ud som om, at jeg falder. Men samtidig skal publikum også føle sig trygge. De skal stole på os og stole på det, vi laver - på samme måde som vi stoler på hinanden som par. Det er fedt at have et gensidigt forhold til publikum,” siger Rhiannon Cave-Walker og slutter med at lægge vægt på det signal, de vil sende til publikum:

“Don’t worry - we got this!”