Tillykke til Verdensholdet med de 25 år

Gennem 25 år har DGI Verdensholdet rejst jorden rundt med det bedste af dansk gymnastik og foreningsliv. Jubilæet markeres bl.a. ved at projektet #næstekærlighed sættes i gang.

DGI Verdensholdet holdt åben workshop foran Aros og Musikhuset i Aarhus og markerede samtidig DGI Verdensholdets 25 års jubilæum. Foto: Mads Klim Jacobsen

Verdensholdet bevæger verden. Og gennem de sidste 25 år har 12 forskellige verdenshold med Danmarks dygtigste gymnaster rejst rundt i hele verden for at inspirere til sundere livsstil, fællesskab og mere bevægelse for alle.

Jubilæet markeres med DGI Verdensholds show i Musikhuset i Aarhus den 27. juni, hvor der samtidig er en udstilling af tidligere holds dragter og rekvisitter.

230 workshops og de allersidste i Aarhus

Gymnasterne på det 12. Verdenshold har besøgt 14 lande, været på gulvet til over 132 shows med over 128.000 tilskuere og stået for 230 workshops med cirka 19.000 deltagere.

Workshopsene har fundet sted både på et hospital i USA, med 1.600 skolebørn i Taiwan og blandt unge mexicanere med autisme og fysiske handicaps. Alle har prøvet We move the world-dansen, og erfaringen er, at gymnastik og bevægelse skaber glæde verden rundt.

Sådan var det også til de allersidste workshops, som Verdensholdet stod for den 26. juni på græsset mellem Musikhuset, Aros og Rådhuset i Aarhus. Først for 480 skoleelever, og derefter for 70 gymnastikglade mennesker, der havde meldt sig til den åbne workshop.

Efter workshops og jubilæumsshowet i Musikhuset drager holdet til Gymnaestra i Dornbirn i Østrig. Derefter slutter turneen, og gymnasterne rejser hver til sit med et væld af oplevelser i bagagen. Klar til igen at være en del af det danske foreningsliv, de er rundet af.

#næstekærlighed

I forbindelse med holdets 25 års jubilæum sætter Verdensholdet særligt fokus på fremtidens værdier blandt børn og unge. Holdets gymnaster har sine rødder i de danske gymnastikforeninger, hvor fællesskab, frivilligt engagement og glæden ved leg og bevægelse er bærende værdier.

Og med projektet #næstekærlighed vil Verdensholdet motivere og bevidstgøre børn og unge om værdien ved et aktivt og fysisk fællesskab med #næstekærlighed i centrum. Projektet er støttet af Købmand Herman Sallings Fond og blev skudt i gang med workshop og show i Aarhus. Det fortsætter med flere events i 2020 og 2021. 

Fakta om DGI Verdensholdet

  • Siden 1930’erne har danske gymnastikhold turneret verden rundt og vist deres færdigheder.
  • Efter DGI blev dannet i 1992 blev traditionen med et nationalt gymnastikhold genoplivet. Det første hold rejste af sted i 1994.
  • Siden har over 2 millioner mennesker i 70 landet oplevet DGI Verdensholdet.