”Vi prøver at være så meget os selv som muligt”

Den spanske breakdancegruppe Arcopom skal optræde til International GymShow 2018. Publikum kan glæde sig til spansk smag og varm humor.

Arcopom breakdancer dels til flamencomusik - selvom de ikke kan dansen rigtigt. Men den er en del af "den spanske smag". Foto: Anders

Syv mænd står på gulvet og råber til hinanden. De har nedknappede skjorter på, så du kan se deres hår på brystet. De tramper i gulvet og fægter med armene, for alt det hører med til at være spansk. 

Læs også: Akrobat skatede på motorvejen for at nå til International GymShow

Gruppen hedder Arcopom, og de er breakdancere. De syv spanske mænd skal optræde til International GymShow 2018, og de har et klart budskab med deres indslag. De vil vise deres Spanien frem.

”Vi vil gerne vise publikum den nutidige spanske kultur. Derfor joker vi meget med hinanden, vi smiler og vi breakdancer til flamencomusik. Vi har fyldt den spanske smag ind i dansen,” siger Antonio Aguado, der i Arcopom går under breakdancenavnet Shyno.

Humoren skiller sig ud

Det vigtigste for gruppen er, at publikum får en fornemmelse for hvem mændene i gruppen er.

”Det vi viser på gulvet, det er også sådan, vi er i virkeligheden. Det er vigtigt med humoren, fordi den viser hvem vi er, og vi prøver at være så meget os selv som muligt,” siger Antonio Aguado.

De andre artister er virkelig dygtige, og samlet tror jeg, det bliver en eksplosion af fantastiske evner og en smule vanvittighed

Antonio Aguado, danser i Arcopom

Netop humoren har også været vejen til succes ifølge Antonio Aguado. Arcopom vandt nemlig Battle of the Year i 2015, der er det uofficielle verdensmesterskab for breakdancegrupper.

”Vores humor gør, at vi skiller os ud fra andre crews. Breakdancegrupper plejer at være meget seriøse og aggressive i deres udtryk, men det er vi ikke. For det er ikke sådan vi er,” siger danseren.

Arcopom var et tilfælde 

Men det lå ikke altid i kortene, at Arcopom skulle være en gruppe. Det første skud til Arcopom startede i 2003, hvor et par af mændene dansede sammen til en konkurrence, fordi det kunne være sjovt.

Læs også: Artist: Jeg skal huske mig selv på at have det sjovt

”Det var egentlig ikke med vilje, at vi kom til at danse sammen. Men den ene konkurrence tog den anden, og så hang navnet Arcopom ved, fordi det var det, vi havde kaldt os,” siger Antonio Aguado.

Nu er der gået 15 år, og gruppen har taget mange former. Medlemmer er kommet og gået, og til International GymShow er der syv dansere med. Nogle af dem har været med længe – andre er forholdsvist nye.

Fantastiske evner og en smule vanvittighed

International GymShow 2018 løber af stablen sidste weekend i januar. Showet byder på spring og serier fra de tre seneste Verdenshold og otte forskellige internationale indslag, her i blandt Arcopom.

For Antonio Aguado bliver det en helt særlig oplevelse. 

”Jeg ville ønske, at jeg kunne se showet. De andre artister er virkelig dygtige, og samlet tror jeg, det bliver en eksplosion af fantastiske evner og en smule vanvittighed,” siger han.