DGI Håndbold – Efterskole Cup

DGI Håndbold tilbyder i sæsonen 2021/2022 en fleksibel stævnestruktur for alle landets efterskoler – store som små. Nu kan jeres efterskole deltage i et eller flere håndboldstævner. Stævnerne afvikles i samarbejde med efterskoler landet over.

Hvad er Efterskole Cup?
En fleksibel stævnestruktur med fri tilmelding for alle efterskole med håndbold, eller efterskoler med lyst til at spille håndbold. DGI Håndbold - Efterskole Cup er til alle efterskoler og elever, der har lyst til at møde andre efterskoler, uanset om eleverne spiller på en håndboldlinje eller i et valgfag. Der er løbende tilmelding i A, B og C rækkerne, med en måneds tilmeldingsfrist for alle stævner. Alle hold får to kampe per stævne, medmindre andet aftales direkte med den enkelte efterskole.

Formiddagsstævner: fra ca. kl.10.00-15.00 - (2 kampe per stævne)
Eftermiddagsstævner: fra ca. kl.16.30-21.30 - (2 kampe per stævne)

Deltag i en DGI Håndbold – Efterskole Cup og I får:

 • Et fleksibelt stævnetilbud, hvor der er fokus på, at give jeres elever den rette modstand
 • Et håndboldtilbud, hvor fællesskab og håndbold går hånd i hånd
 • En mulighed for at tilmelde jer flere Efterskole Cups i hele landet

Sådan spiller vi i DGI Håndbold - Efterskole cup
Kampen består af to halvlege á 15 minutter (ordinær spilletid) + shoot out. Kampen i ordinær spilletid afvikles efter DHF’s gældende regelsæt for U17. Der spilles om maksimalt 3 point. Holdene tildeles fx 2 point for vunden kamp i ordinær spilletid (2 x 15 minutter) og 1 point for vunden shoot out.

Pris og tilmelding
Et hold koster kr. 200,- i holdgebyr + dommerudgift. Dommerudgiften fordeles efter antal kampe og niveau til de enkelte skoler. Der er fri deltagelse i A, B og C rækkerne. I vil løbende kunne se de tilmeldte hold, på det enkelte stævne. Der er fri tilmelding til alle stævner. Tilmelding til stævnerne åbner d. 1. juni 2021.

Er det ikke muligt at afvikle alle kampene med den arrangerende efterskole, finder DGI en medarrangør, nærliggende efterskole eller en anden nærliggende hal, hvor der er mulighed for afvikling af kampene.

Regler og seeding

Shoot Out
Hvert hold udpeger 5 skytter. Hvis et hold udpeger en målvogter som markspiller, skal en anden spiller indsættes som målvogter. Det hold, der efter 5 kast har opnået flest mål, har vundet Shoot out. En spiller må kun kaste én gang i hver Shoot out.

Det angribende hold
Ved starten af runden skal det angribende holds målvogter stå med mindst en fod på egen frikastlinje. Skytten står med sin ene fod på det punkt, hvor midterlinjen rammer sidelinien (frit sidevalg). Senest 3 sekunder efter dommeres signal, skal målvogteren afleverer bolden til sin løbende medspiller, der må gribe bolden uden at denne har berørt underlaget og forsøge at kaste den regelret i modstandernes mål. Målvogteren må tage tre skridt, inden afleveringen skal falde. Skytten har ligeledes tre skridt før afslutningen skal falde. Hvis den angribende målvogter eller markspiller laver en regelovertrædelse, afsluttes angrebet.

Det forsvarende hold
Målvogteren skal være i målfeltet. Den forsvarende målvogter må ikke forlade sit felt.

Fordeling af seedingspoint

 • 3 point = Vunden kamp i ordinær spilletid og vunden shoot out
 • 3 point = Vunden kamp i ordinær spilletid og uafgjort shoot out
 • 2 point = Vunden kamp i ordinær spilletid og tabt shoot out
 • 2 point = Uafgjort kamp i ordinær spilletid, og vunden shoot out
 • 1 point = Uafgjort kamp i ordnær spilletid og tabt shoot out
 • 1 point = Tabt kamp i ordinær spilletid og vunden shoot out
 • 1 point = Tabt kamp i ordinær spilletid og uafgjort shoot out
 • 0 point = Tabt kamp i ordinær spilletid og tabt shoot out

Vis mere Vis mindre