100 klubber er klar til Håndboldens Dag

Vejle HK var den første klub til at trykke på knappen, da arrangørtilmeldingen til Håndboldens Dag åbnede den 14. juni. Siden har 99 andre klubber også meldt sig klar til at slå dørene op på Håndboldens Dag. Din klub kan også nå at være med.

Lørdag den 5. januar åbner håndboldklubber over hele landet dørene til den allerførste udgave af Håndboldens Dag. Foto: Jan Christensen

Lørdag den 5. januar 2019 kommer hele Danmark til at syde af håndbold, når der for første gang afholdes den fælles åbent-hus-dag Håndboldens Dag. Alle håndboldklubber har mulighed for ganske gratis at være med, og 100 klubber har allerede sendt deres tilmelding afsted og reserveret hallen på dagen.

Hos håndboldklubben Vejle HK krævede det ikke lang betænkningstid, før formularen blev udfyldt og sendt afsted. Bare syv minutter tog det før der lå en tilmelding fra klubben, der altså blev de allerførste til at tilmelde sig Håndboldens Dag.

"Vi synes, at det er et helt fantastisk initiativ, som vi gerne vil støtte op om, og så er der ikke nogen grund til at gå og overveje for længe. At vi får en fælles dag, hvor vi kan promovere sporten er rigtig spændende, og jeg håber, at vi på den måde kan nå ud til nogle andre end dem, der allerede har prøvet håndbold, så de også kan få en fornemmelse af den sjove og sociale sport, håndbold er,” fortæller Dorte Knold Schønning, formand i Vejle Håndbold Klub.

Den mest spændende dag

Klubben hørte første gang om initiativet til et netværksmøde, hvor den lokale DHF Udviklingskonsulent og en DGI-konsulent fra ’Bevæg dig for livet’ præsenterede konceptet for Håndboldens Dag.

Herefter gik det stærkt.

”Efter mødet blev vi hurtigt enige om, at det skulle vi være med til. Vi vidste, at hvis vi skulle være sikre på at kunne få hallen den dag, skulle vi booke den tidligt, så vi gik hurtigt i gange med at planlægge og har nedsat en styregruppe omkring dagen, så vi er sikre på at få lavet den mest optimale og spændende dag overhovedet,” siger Dorte Knold Schønning.

Fokus på familier

Håndboldens Dag vil have særligt fokus på familier. Det betyder, at klubberne gerne skal stå klar med attraktive aktiviteter for både store og små efter den 5. januar. Til de voksne kan det eksempelvis være Håndboldfitness eller Five-a-side Håndbold.

”Vejle er kendt som en fodboldby, så forhåbentlig kan Håndboldens Dag være med til, at flere af dem, der bor i området, får lyst til at spille håndbold eller måske give en hånd med som frivillige i klubben. Vi har ikke tilbud som Five-a-side Håndbold og Håndboldfitness endnu, men det er noget, vi arbejder på, da vi ser det som en oplagt mulighed for at få nogle tidligere håndboldspillere til at snøre håndboldskoene igen, ligesom vi arbejder på at få et Trille Trolle-hold op at stå igen,” fortæller Dorte Knold Schønning.

Du kan nå det endnu

Hvis din klub skal være med, så er der lidt tid endnu. Sidste frist for tilmelding er nemlig den 30. september 2018. Ved tilmelding sikrer din klub sig en fed arrangørpakke, der blandt andet indeholder den gule karakteristiske Five-a-side-håndbold, Håndboldens Dag T-shirts, tre billetter til inspirationsseminar: 'Få Håndboldens Dag ud over rampen', inspirationskort med ideer til aktiviteter på Håndboldens Dag og meget mere.

Meld din klub til!