Årets Trænerteam 2015: Det var fedt at vinde

Det gav håndboldpigerne et ekstra godt sammenhold. Og trænerne fra Slagelse Håndboldklub var megastolte, da de sidste år vandt prisen som Årets Trænerteam i DGI 2015.

U18 pigerne havde indstillet deres fire trænere til prisen som Årets Træner i DGI 2015 - og de vandt. Fotoet er lidt uskarpt, for de stod ikke helt stille, da prisen blev overrakt Foto: Palle SKov

De har haft en fest, trænerne for U18 pigerne i Slagelse Håndboldklub – både da de blev overrasket af prisuddelerne under en træning i september, da de blev hyldet med stående bifald og taler på DGI’s årsmøde i november, og da de i maj inviterede pigerne på en reunion-tur til København.

I 2015 kårede DGI for første gang et team som Årets Træner – og valget faldt på Tor Mikkelsen, Palle Kofoed, Emil Lohse og Mads Lyhne fra Slagelse Håndboldklub.

”Det var fedt at vinde. Det betød rigtig meget for os trænere, at pigerne havde brugt tid på at indstille os til prisen. Og for holdet var det en fed oplevelse, og det gav noget ekstra at være sammen om,” fortæller Mads Lyhnne.

Kom med dit bud på Årets Træner/trænerteam 2016

Engagement og skøre påfund fastholder spillerne

Faktisk var håndboldtræningen også en fest. Pigerne på U18 holdet havde indstillet de fire trænere til prisen, blandt andet fordi de lagde personlighed i træningen og engagerede sig i spillerne. Og så var de gode til at variere træningen med skøre påfund, for eksempel ved at bruge en trampolin til skudtræning. Og inden kampstart var det ikke usædvanligt at se og høre holdet danse til Tørfisk-sangen VLTJ.

Alt sammen noget, der var med til at fastholde spillerne, også i teenage-årene.

Trænerteamet for sidste års U18 hold er ikke et fælles team længere. Tor Mikkelsen og Emil Lohse er stadig træner for pigerne, mens Palle Kofoed har klubbens U14 piger. Mads Lyhne er træner i en anden klub.

Reunion i København

I maj var alle fire trænere og spillere samlet igen for på bedste vis at bruge de 25.000 kroner, der fulgte med prisen som Årets Træner i DGI.  

”Vi samlede de piger, som vi vandt prisen med og tog til København. Det var en reunion-tur, hvor vi ville have fælles oplevelser, og hvor der var masser af sjove aktiviteter og fed stemning,” siger Mads Lyhne.

Ingen af pigerne vidste på forhånd, hvad weekenden ville byde på, eller hvor de skulle hen. Blandt meget andet var pigerne var på selfie-løb rundt i København, og de legede Fangerne på fortet, fortæller en af spillerne Ida Albæk.

”Konkurrence-genet kom frem i både trænere og spillere, og ingen ville tabe. Alt i alt var det en fantastisk weekend, og det er altid fedt, når holdet er samlet,” siger Ida Albæk.