Beachhåndbold er fremtidens sommerspil

Smarte tricks, mindre niveauforskelle og hygge med venner og veninder er sagen ved beachhåndboldstævner. Weekendens stævne i Aalborg var en stor succes - endda med skønt vejr.

Det er sjovt. Det er hyggeligt. Det er udendørs, og så kan man være sammen med veninderne! Sådan lyder argumenterne fra 11-årige Olivia Hauerslev og hendes jævnaldrende veninder Caroline Søgaard og Inge Christensen for at beachhåndbold bare er sagen.

Beachhåndbold er fremtidens sommerspil

Simon Aagaard, konsulent i DGI Nordjylland

De tre piger spiller U12 i Løgstør HK og var i weekenden til beachhåndboldstævne ved Aalborg Friluftsbad arrangeret af DGI Nordjylland og JHF kreds 1.

Simon Aagard, konsulent i DGI Nordjylland, har før hørt tilsvarende argumenter:

”Beachhåndbold er fremtidens sommerspil. 174 hold har været med ved de stævner, vi har haft de seneste tre uger. Det er helt vildt,” siger han.

Overtalsspil

Løgstør- pigernes træner René Christensen ser flere positive kvaliteter i beachhåndbold: 

”Spillet bliver anderledes, fordi de spiller fire mod tre hele tiden, dvs. der er altid en spiller fri. Det mindsker niveauforskelle mellem spillerne. På den måde er det mere socialt.”

Landsstævnetyvstart

Beachhåndboldstævnet er en del af Landsstævnetyvstarten, arrangeret af DGI Nordjylland og Aalborg Kommune.

Hvert 4. år inviterer DGI til landsstævne i en vifte af idrætter.

Næste landsstævne foregår i Aalborg fra torsdag den 29. juni til søndag den 2. juli 2017.

Og det er U12 træner Arne Christiansen fra Aars enig i:

”Det er et vurderingsspil, dvs. du skal hele tiden vurdere om du skal skyde på mål eller aflevere. Og så får du ekstra point for spektakulære mål,” siger han.

Derfor så man i weekenden mange skudforsøg på de to baner ved Friluftsbadet, hvor spillerne blandt andet  forsøgte sig med pirouetter eller kastede bolden mellem benene for at ramme målet.

”Det giver plads til sjov og ballade, og stævnerne er præget af en uformel campingstemning,” siger Arne Christiansen.

Se flere beachstævner her.

Langt til nærmeste bane

Og campingstemning var der, mens Løgstørpigerne tog en ”slapper” og et spil kort på tæppet i græsset. Solen stod højt på en skyfri himmel, og beachboldene havade samme farver som kulørte sommeris – Filur, Champagnebrus og Københavnerstang. Sådan er det ikke altid.

”Vi har også stået og frosset til træning,” siger René Christensen, med tanke på det ustabile forårsvejr.

Hver onsdag kører Løgstørspillerne en tur på godt 20 kilometer fra Løgstør til Blære for at træne. Hjemme i Løgstør har de nemlig endnu ikke en beachbane.

”De etableres nu rundt i klubberne,” siger Simon Aagaard fra DGI Nordjylland som endnu et argumant for at beachhåndbold er fremtidens sommerspil.