Humble Skole sætter mere bevægelse på skoleskemaet med ”Hænderne op med Diggi”

Eleverne i 0.-2. klasse på Humble Skole hjælper den søde dinosaurus ”Diggi” med at løse forskellige opgaver - samtidig med at de lærer matematik og dansk med en håndbold.

Eleverne i 0.-2. klasse på Humble Skole på Langeland sammen med maskotten Diggi.

”Det har været rigtig sjovt, og det har været sjovt at lære noget nyt. Vi har lært alt muligt om håndbold, og hvordan vi kan lave håndbold på en sjov måde, selvom vi skal lave matematik eller dansk”, sådan siger Lærke fra 2. klasse på Humble Skole, som sammen med sine klassekammerater er blevet introduceret for ”Hænderne op med Diggi”.

Læs også: Nye Tal: Håndbolden scorer medlemmer uden for hallerne

”Hænderne op med Diggi” er et aktivt forløb for elever i 0.-2. klasse, som hjælper læreren med at koble bevægelse, og læring i dansk og matematik - på en nytænkende, sjov og overkommelig måde.

Læreren får inspiration til at få bevægelse med ind i undervisningen og fagene - og når børn kan knytte en læring til en bevægelse, lærer de alt meget bedre.

Det fortæller Ulla Kremmer, som er klasselærer på Humble skole, og hun fortsætter:
”Børnene vil kunne huske alle navnene på dyrene, der er med i ”Hænderne op med Diggi”, fordi det har været knyttet til en historie, oplevelse eller bevægelse”.

Lige til at gå til

Du som underviser, skal ikke påtage dig en yderligere arbejdsbyrde, da materialet er færdigt, afprøvet og udarbejdet efter de alderssvarende læringsmål.

”Det har været et super godt materiale. Det har været lige til at gå til, og det har været af en lækker kvalitet - det er gennemarbejdet og der er en fantastisk vejledning. Når vi lærer får tilbudt noget, ligger der tit meget arbejde i det - og det har vi nok af i forvejen. Så det er fedt, at jeg bare kan sætte mig ned - jeg skal ikke selv tænke noget”, lyder det fra klasselæreren Ulla Kremmer.

Læs også: Mixet af håndbold og faglighed i dansk og matematik virker

Samarbejde med foreninger

I samarbejde med DGI Fyn og Humble Håndbold blev forløbet budt velkommen på Humble Skole, hvor alle boldaktiviteterne foretages af en DGI-håndboldinstruktør eller i samarbejde med en forening. ”Hænderne op med Diggi” giver nye ideer til træningen og kan skabe flere medlemmer til klubben gennem skolen.

Merete Nielsen, som er bestyrelsesmedlem og træner i Humble Håndbold, har hjulpet til med projektet på Humble Skole. For hende har det været et projekt, som har været lige til at gå til.

”Det bedste ved forløbet har været, at det ikke har krævet helt vildt ressourcemæssigt”, siger hun.