Five-a-hvad for noget håndbold?

Nyt motionshåndboldspil udviklet af tidligere håndboldspillere på alle nuveauer giver høj puls, dynamik, masser af bolderobringer og håndboldglæde.

I Five-a-Side Håndbold spiller i fem-mod-fem. Og holdene kan være mix, herrer eller damer. Foto: Allan Jensen, Eventmedia

Høj puls, glæden ved håndbold og mange mål, det er essensen i det helt nye motionshåndboldspil Five-a-side Håndbold, som er udviklet af ’Bevæg dig for livet – Håndbold’-samarbejdet mellem DHF og DGI.

Navnet er hentet fra fodboldens verden, men spillet foregår udelukkende med hænderne. De hårde tacklinger er parkeret på sidelinjen, og fokus er i stedet på mange bolderobringer, høj intensitet og flotte detaljer.

Five-a-side Håndbold er et fem-mod-fem-spil på forkortet bane uden dommer, men med fuld knald på. Og der er udviklet en helt ny bold med et godt greb til spillet.

Der er masser af muligheder for at blære sig, selvom bolden er blødere end en klassisk håndbold

Bjørn Stubager Hessellund, konsulent i Bevæg dig for livet - Håndbold

"Der er masser af muligheder for at blære sig, selvom bolden er blødere end en klassisk håndbold,” fortæller Bjørn Stubager Hessellund, som er håndboldkonsulent i Bevæg dig for livet – Håndbold. Han har udviklet det nye spil i samarbejde med adskillige klubber og konsulenter.

Gør comeback på håndboldbanen

Five-a-side Håndbold henvender sig især til tidligere håndboldspillere og er en god mulighed for at gøre et stærkt comeback på håndboldbanen. Og spillet er blevet rigtig godt modtaget ved de teststævner, der den seneste tid er afholdt over hele landet. Det, spillerne især fremhæver, er den nye, specialudviklede læderbold, og det at spillet foregår på en kortere bane.

”Vi har været meget positivt overraskede over, hvad det betyder for spillet at bruge en blødere bold og spille på forkortet bane. Vi oplever, at spillerne virkelig giver den gas, og der spilles for at vinde ligesom i de gamle dage. Dog i en anden og mere afslappet atmosfære. Og alle fanger med det samme, at de hårde tacklinger ikke er en del af spillet,” siger Bjørn Stubager Hessellund og tilføjer:

”Vi regulerer spillet med 10 simple regler, og det har skabt et motionsspil, som er supersjovt for tidligere boldspillere uanset form og niveau.”