Five-a-side Håndbold lokker flere seniorspillere til i Hornsherred

Styrken ved Five-a-side Håndbold er, at alle kan spille sammen - uanset køn, alder og niveau. Det har man udnyttet i Hornsherred, hvor familieevents trækker nye spillere til.

Her ses Five-a-side-holdet fra SSS Kilden. Privatfoto.

I SSS Kilden havde man haltider, men ikke så mange spillere, og i nabobyen Kirke Hyllinge havde man flere spillere, men ikke så meget haltid. Hvad gør man så? Man går sammen og starter et fælles Five-a-side-hold og lokker nye spillere til med sjove familieevents!

Læs også: Five-a-hvad for noget håndbold?

Det er i hvert fald opskriften i Hornsherred, som har fået succes med at lokke mange ned i håndboldhallen - også på tidspunkter, hvor hallen normalvis står tom, fortæller en af initiativtagerne, Stine Lippert:

”Vi spiller fast hver onsdag med five-a-side som overbygning på vores håndboldcrossfitness, og så laver vi jævnligt familieevents fredage fra klokken 17:30-18:40 og lørdage fra klokken 10-11."

"Børn over 13 kan spille med, og ellers er der legeområde for de mindre børn. Det har vist sig at være en god måde for mange familier at starte weekenden på,” siger hun.

Et hold i rivende udvikling

Egentlig startede det succesfulde Five-a-side-initiativ et helt andet sted. Stine Lipperts datter gik til håndbold i klubben, og da Håndboldfitness blev ’en ting’, ville klubben gerne lave et Håndboldfitness-hold. Her kom forældrene ind i billedet.

”Så hev de fat i os forældre og tog os med til en introduktionsaften i vores lokale hal, og derefter var vi nogle stykker på introduktionskursus."

"Jeg havde undervist i gymnastik i mange år, så jeg var vant til at undervise, og som fysioterapeut kunne jeg byde ind med noget fitness-teknisk, der gav mening. Hurtigt begyndte vi at træne to gange om ugen og nød hinandens selskab og hyggen efter træning. Vi har også deltaget i stævner, holdt fester og den slags," siger Stine Lippert.

For nogle år siden var Stine Lippert så klar igen, da der blev udbudt nye kurser. Denne gang i Five-a-side Håndbold. 

”Det var egentlig lidt tilfældigt. Mest fordi de andre ikke kunne, men det viste sig at være rigtig godt. Vi begyndte at spille mere og mere Five-a-side, og så fik vi samarbejdet op at køre med Kirke Hyllinge."

Læs også: Five-a-side håndbold får kærligheden til at blomste

"I dag har vi udbygget håndboldfitness, så vi også laver crossfit og spiller Five-a-side. Faktisk er vi blevet så glade for at spille håndbold, at vi har tilmeldt et dameseniorhold til serie 4-turneringen,” siger hun.

Nemt at starte op for de fleste

Five-a-side Håndbold spilles på kortbane, og sådan en var der ikke i Marbækhallen i Skibby, hvor SSS Kilden blandt andet holder til. Så Stine og klubben satte gang i processen med at få etableret en kortbane, før de kunne få Five-a-side-holdet i gang.  

”Det krævede selvfølgelig lige, at vi fik etableret banen, men det var let at få lov, og kommunen var meget villig til at hjælpe. Så vi fik den lavet i en efterårsferie, og den kommer også børneholdene til gode."

"Derudover kræver det bare et par overtrækstrøjer, nogle gule Five-a-side-bolde og lidt musik på anlægget,” siger Stine Lippert, før hun giver et sidste råd til andre, der overvejer at starte op:

”Kast jer ud i det og accepter, at tingene lige skal bygges op. Måske er man seks-otte spillere i begyndelsen, men langsomt bliver I flere. Hiv nogle venner og håndboldforældre med eller lok jeres store børn med. Man behøver ikke at have spillet håndbold for at være med, og samtidig er det godt for tidligere spillere, der døjer med lidt skavanker, så der er et stort potentiale!”

Stine Lippert har desuden skrevet i lokale facebookgrupper og tippet den lokale avis. Det har alt sammen hjulpet til at stable et hold på benene. Vil du høre mere om Five-a-side Håndbold, kan du se mere her eller ringe til projektmedarbejder Anna Katrine Sand på telefon 24 84 31 36.