Guide: Kunsten at træne en skruebold

I fire video-tutorials viser den tidligere danske håndboldstjerne Lars Christiansen, hvordan du selv kan træne og udføre de teknisk krævende skruebolde.

Lars Christiansen blev berømt for sine spektakulære afslutninger, da han spillede professionel håndbold på landsholdet og det tyske tophold i Flensburg.

Han trænede allerede fra helt ung og på egen hånd de svære skrueboldene i timevis, inden han kunne udføre dem med held i afgørende kampe.

Det var især de teknisk krævende skud, som for eksempel den såkaldte “Kazakevich”, han trænede ved enhver given lejlighed. Blandt andet med skumbolde og tennisbolde.

”Den lave skruebold og det bløde lob hen over målmanden, som blev mit varemærke, har krævet mange timers træning på egen hånd. Jeg har arbejdet på mine skruebolde i mere end 20 år. Det er ikke for sjov, man siger, der skal 10.000 timers træning til for at mestre sit fag,” siger Lars Christiansen.

I disse video-tutorials fortæller Lars Christiansen om hemmeligheden bag en god skruebold, og hvordan du får held med at snyde målmanden med en bred vifte at skruebolde i repertoiret.

Husk harpiks!