Nu kan din klub blive en del af Håndboldens Dag 2021

Lige nu kan der måske synes langt til den 9. januar 2021, men skal din klub være en del af Håndboldens Dag er det nu, I skal booke hallen og melde jer som arrangørklub. Det er helt gratis at være med, og I får hjælp og inspiration til at skabe et fedt arrangement i jeres klub.

Der er nu åbent for tilmeldinger til Håndboldens Dag 2021.

I en tid hvor det stadig er usikkert, hvornår håndbolden vender tilbage til normale tilstande med fyldte haller, ser vi rigtig meget frem til, at vi forhåbentlig kan slå dørene op til et brag af Håndboldens Dag lørdag den 9. januar 2021 sammen med håndboldklubber over hele landet. Datoen forsøges at blive holdt turneringsfri, så der er ingen undskyldninger for ikke at være med på dagen.

Læs også: Nye Tal: Håndbolden scorer medlemmer uden for hallerne

Håndboldens dag er en enestående – og helt gratis - mulighed for at få vist til omverdenen, at håndbold også er fællesskab, godt humør og ikke mindst knaldgod motion. Og altså meget mere end den håndbold, mange kender fra fjernsynet, hvor 14 mand ramler sammen i en brydekamp med harpiks på hænderne.

Tidligere arrangører meget tilfredse med konceptet

I 2020 var 170 klubber med til at gøre den 2. udgave af Håndboldens Dag til en kæmpe succes med flere end 1200 nye medlemmer i håndboldfamilien til følge. De mere end 16.500 deltagere fik set, at håndbold er meget mere end tekniske skruebolde, angrebsåbninger og hårde tacklinger.

Af de 135 klubber, der besvarede evalueringen, var der ingen, der ikke ønskede at deltage i næste udgave af Håndboldens Dag. Faktisk svarede hele 79 procent, at de ville deltage, mens de resterende 21 procent ikke havde taget stilling til det på daværende tidspunkt. 92 procent af klubberne ville også anbefale andre klubber at være med på dagen.

”Håndboldens Dag er en suveræn mulighed for at sprede budskabet om håndbolden og det stærke fællesskab, der ligger bag. Det er en fantastisk dag, hvor alle i alle aldre er velkomne til at prøve håndboldspillet af. Håndboldens Dag har betydet, at vi er startet op med Håndboldfitness og Five-a-side i vores lille klub, og det er en kæmpe succes,” fortæller Gitte Krøyer fra Sanderum Håndbold, der allerede har besluttet at de er med igen til januar.

Skal din klub være med? Så tilmeld jer nu!

Hjælp til at lave et fedt arrangement

Det er helt gratis at melde sig som arrangør af Håndboldens Dag. Alt du skal gøre er at tilmelde din klub, booke hallen nogle timer eller mere den 9. januar 2021, og se at få planlagt en sjov dag for både nuværende og potentielt nye medlemmer.

”Det er helt op til den enkelte klub, hvordan programmet for Håndboldens Dag strikkes sammen, men vi kommer med masser af inspiration til aktiviteter for alle aldre, så klubberne ikke behøver opfinde det hele selv. Familier vil igen være den primære målgruppe, ligesom der vil være fokus på spil med bløde bolde i form af Five-a-side Håndbold, Håndboldfitness og spil for de mindste, men vi vil også se på om vi kan forsøge at målrette nogle aktiviteter mod de unge, da dette har været et ønske fra klubberne” forklarer projektleder for Bevæg dig for livet – Håndbold, Anita Kristiansen.

Læs også: 1000 nye medlemmer efter Håndboldens Dag

I løbet af efteråret modtager arrangørklubberne en gratis arrangørpakke med alt, hvad I skal bruge til at gennemføre en succesfuld Håndboldens Dag. Derudover kan alle arrangører deltage på seminaret 'Få Håndboldens Dag ud over rampen', der afholdes i efteråret (datoer på vej). Hvor der i år vil være ekstra stort fokus på at lade klubberne netværke og dele erfaringer med hinanden, som flere har efterspurgt i evalueringen af Håndboldens Dag 2020.

Tilmeldte klubber, der ikke har holdt Håndboldens Dag før, får en gul Five-a-side-håndbold. Mens alle tilmeldte klubber, deltager i lodtrækningen om en fed boldpakke med tre grønne Håndboldfitness-bolde og tre gule Five-a-side-bolde. Der trækkes lod, når tilmeldingen lukker.

Læs mere om arrangørpakken og tilmeld din klub helt gratis senest den 20. september her.

Håndboldens Dag er en del af ’Bevæg dig for livet’-samarbejdet mellem DHF, DGI og DIF med støtte fra TrygFonden og Nordea-fonden.

Kontakt Anita Kristiansen ved spørgsmål om Håndboldens Dag på ank@dhf.dk eller 2255 1020.