Håndboldklub planlægger genstart udenfor hallen

Rødekro-Aabenraa Håndbold tror ikke på, de får lov at spille i hallerne foreløbigt, så de planlægger udendørs træning og sommercamps som alternativ.

Rødekro-Aabenraa Håndbold har fået opført fire nye beach-baner. Foto: Rødekro-Aabenraa Håndbold

Vi kan så småt begynde at drømme om en genstart af idræts- og foreningslivet. Men Rødekro-Aabenraa Håndbold tvivler på, at indendørs håndbold står først for, når idrætterne igen får lov at starte op.

Læs også: Suppler haltræningen og styrk sammenholdet med beachhåndbold

Det har de taget højde for i deres planer for genstarten, der hverken involverer indendørssko eller et halgulv.

”Vi tror meget på, at det bliver udendørs idræt, der får lov at komme i gang først. Vi er så heldige, at vi lige har fået lavet fire beachhåndboldbaner, så hvis vejret er til det, vil vi trække udenfor, så snart vi kan,” siger formand Erik Skov.

Det gjorde klubben også, da det gik den anden vej, og indendørs idræt blev lukket ned som det første.

Et sjovt og givende alternativ

Rødekro-Aabenraa Håndbold har derfor gode erfaringer med udendørs håndboldtræning både på beachbanerne og på græs. Det er til hver en tid at foretrække, hvis alternativet er ingen håndbold.

”Det er lettere at holde folk tilknyttet, når vi kan spille udenfor, og vi har bedre kontakt med medlemmerne. Jeg tror, det er sindssyg vigtigt for de unge mennesker, for ellers ligger de bare på langs. Måske kan vi være med til at holde dem en lille smule i gang,” siger Erik Skov.

Selvom udendørs fysisk træning og håndbold i sand og på græs er noget andet end haltræningen, kan udbyttet sagtens overføres. Der er mange boldberøringer og færre driblinger udendørs, og det er fysisk hårdere at løbe i sandet end på et halgulv. Og så er beach- og græshåndbold anderledes på den gode måde.

Læs også: På 24 timer meldte 15 frivillige sig og forvandlede håndboldklubs udendørs baner

”Spillerne synes også, det er sjovt. Det er ikke så kendt, så mange synes, det er en spændende form for håndbold. Det er ikke svært at motivere dem til at spille det,” oplever formanden.

Kan hurtigt ændre planer

Udover udendørstræningen håber klubben også på en forlængelse af sæsonen. Det er svært at lægge mere detaljerede planer end det på nuværende tidspunkt, hvor den store usikkerhed er, hvordan genåbningen kommer til at foregå.

Rødekro-Aabenraa Håndbold har siden første nedlukning haft ugentlige Skype-møder med trænere og bestyrelse, hvor de løbende taler om, hvordan de overholder retningslinjerne, efterhånden som de ændrer sig. På den måde kan de hurtigt tilpasse sig.

Der er ingen tvivl om, at det her sætter sig på psyken for mange af de unge mennesker, der er isoleret, så vi håber, at vi som forening kan bidrage med noget til dem

Erik Skov, formand for Rødekro-Aabenraa Håndbold

Som noget ekstra arbejder klubben også på at arrangere to beachcamps med camping. En for de 13-17-årige og en for U19 og seniorspillerne. Så skal der forhåbentlig spilles turneringer, spises og hygges på campingpladsen og festes om aftenen. Både for spillerne og for klubbens skyld.

”Vi vil også gerne kunne hænge sammen økonomisk. Vi har ikke krævet kontingenter ind endnu, og vi plejer at arrangere et stort pinsestævne, som er blevet aflyst. Vi skal ud og have fundet nogle af de penge, vi har mistet. Der håber vi, at campene kan give et tilskud,” forklarer Erik Skov.

Holder formen fysisk og psykisk

Rødekro-Aabenraa Håndbold holder løbende medlemmerne opdateret om planerne i de forskellige holds facebookgrupper, selvom det er svært at melde meget ud, når usikkerheden stadig er stor.

Læs også: I Viby IF Håndbold spirer fællesskabet på trods af corona

Uanset hvilken form for træning, der kommer på programmet, glæder både bestyrelse trænere og spillere sig til at komme i gang.

”Spillerne vil selvfølgelig også gerne have deres turneringer gennemført. Men i det hele taget vil de bare gerne i gang med håndbold igen, kan man fornemme,” siger Erik Skov.

Han håber, at klubbens genstartsplaner kan bidrage til, at både form og hoved holdes i gang.

”Vi håber, at vores spillere kan holde sig i nogenlunde fysisk form, men også at de psykisk klarer sig igennem. Der er ingen tvivl om, at det her sætter sig på psyken for mange af de unge mennesker, der er isoleret, så vi håber, at vi som forening kan bidrage med noget til dem.”