Mixet af håndbold og faglighed i dansk og matematik virker

Undervisningsforløbet ”Hænderne op med Diggi” styrker selvtillid og sammenhold i klassen, samtidig med at Diggi gør det sjovt at lære at læse.

"Hænderne op med Diggi" kombinerer håndbold med dansk og matematik.

”Det var sjovt, fordi man lærer at læse og alt muligt,” smiler Madison fra 0. klasse på Nordbakkeskolen i Ringsted.

Sammen med sine klassekamerater har hun været gennem ”Hænderne op med Diggi”-forløbet, hvor man tager håndboldens verden med ind i danske og matematik. I skønt selskab med dinosauren Diggi, som skal hjælpes på vej i forskellige sammenhænge.

Diggi får dem til at vokse

Mixet af håndbold og faglighed i dansk og matematik virker – i hvert fald for 0. klasse på Nordbakkeskolen. Det fortæller klasselærer Camilla Jensen:

”De får en helt anden tro på sig selv, når de prøver tingene flere gange. Når de så kan se, at tingene lykkedes, vokser de flere meter.”

Få mere at vide om "Hænderne op med Diggi".

”Hænderne op med Diggi” tager bevægelsen med ind i undervisningen, og netop bevægelsen spiller en stor rolle, forklarer klasselæreren. Eleverne har nemlig lysten til bevægelse og til at gøre deres allerbedste. Så det bliver sjovt og anderledes at lære at læse ved at blande bevægelse – håndbolden – ind i processen med læringen.

Fundament for læring

Det synes Madison jo også, men det er ikke nødvendigvis alle elever, der bider mærke i, at de lærer at læse og regne på en sjov måde.

”Det sjoveste har været, da vi skulle kaste til hinanden og score mål,” griner Jeppe, der er en af Madisons klassekammerater.

”Hænderne op med Diggi” er et forløb for 0. til 2. klasse. På Nordbakkeskolen var det 0. klasse, der kastede sig ud i projektet, og det var et godt tidspunkt.

”I 0. klasse lægger vi fundamentet for læring. Sammenholdet skal styrkes, fællesskabet skal styrkes – og det prøver man så at integrere med boldspil og faglige opgaver,” lyder det fra klasselærer Camilla Jensen.