I Viby IF Håndbold spirer fællesskabet på trods af corona

Corona giver panderynker rundt omkring – ikke mindst når det kommer til fastholdelse af medlemmer. På Håndboldfitness-holdet i Viby IF Håndbold er historien dog en helt anden.

På håndboldfitness-holdet i Viby IF Håndbold kan alle være med, når de slutter af på minibanen. Foto: Susanne Brylle.

Trods corona, tomme haller og forbud mod at træne oplever flere klubber rundt om i landet, at reaktionen på et stille håndboldforår har været spirende fællesskaber, flere medlemmer og en fornyet gejst til træning. Håndboldfitness-holdet i Viby IF Håndbold er ét af disse steder.

Her havde man før corona en god, fast stamme på 12-14 spillere, men da situationen endelig tillod at mødes igen, dukkede der 10 nye spillere op til de to første træninger, fortæller Susanne Brylle, der er instruktør og bestyrelsesmedlem i Viby IF Håndbold:

”Det kom lidt bag på os, for vi havde ikke gjort noget for at få nye spillere. Nogle havde selv fundet os på vores hjemmeside, andre blev lokket med af andre spillere eller var blevet anbefalet at starte hos os. Flere af dem er endda under 30 år, så det er ret positivt, at vi kan få fat i de yngre,” siger hun.

Selvom de ikke havde gjort noget aktivt for at få nye spillere, og selvom de hurtigt startede op igen efter nedlukningen, så mærkede Susanne Brylle tydeligt den ekstra motivation.

”Folk glædede sig til at komme i gang, helt sikkert! Der var godt humør, og de ville bare i gang med at lave noget og røre sig. Man havde jo prøvet at gøre noget hver især, men de gode intentioner derhjemme holder bare ikke. For mange er det et vigtigt holdepunkt, og så er det altid rart at være sammen med nogle andre og få gjort, hvad man skal."

Fastholdelse og corona

I Viby starter træningen altid med en gåtur på 3,5 kilometer – eller en løbetur på 5 kilometer for dem, der vil det. Her får de rundet stort og småt og får lidt varme i kroppen før styrke- og håndboldtræningen i hallen.

Netop gå- og løbeturen symboliserer meget godt styrken på holdet i Viby. Her er der nemlig plads til forskellighed og intensitet - og måske det er koden til at holde på nye medlemmer?

”Otte ud af de ti nye hænger stadig ved, så det er meget positivt. Vi har både nogle, som slet ikke har spillet håndbold før, og nogle, som er nogle dygtige håndboldspillere, men når vi slutter af med at spille på den lille bane til sidst, så kan alle være med, og alle viser hensyn til hinanden.”

”Generelt har vores medlemmer været gode til at integrere og tage imod nye på holdet. Så vi har fået et godt sammenhold, hvor vi mødes og giver den gas. Mange af de unge er også mødre, så det er også et frirum for dem at komme herhen,” siger Susanne Brylle, der sukker lidt ved ordet corona, men som har taget udfordringen med sprit og afstand i stiv arm.

”Det har faktisk fungeret fint. Der er stor forståelse på holdet, og alle har hver sin måtte med. Vi giver ikke highfives, holder lidt mere afstand og har taget nogle spil ud, hvor vi kommer for meget i kontakt. Men ellers mærker vi det ikke så meget. Vi spritter bare godt af og spritter boldene af, som vi skal. Men jeg har ikke oplevet det som et problem overhovedet,” siger hun.

Vil I starte et Håndboldfitness-hold?

Vil I starte et Håndboldfitness-hold, eller har I brug for at runde corona-situationen på jeres Håndboldfitness-hold, er I velkommen til at kontakte projektleder på Bevæg dig for livet-Håndbold Anna Katrine Sand på telefon 24 84 31 36.